Ilmavoimien sotilas kärähti huumeista ampumaleirillä – kiisti rikoksen ja syytti laboratoriota virheestä

Huumeet Suomessa vuonna 2018 8:08

Vuonna 1973 syntynyt mies tuomittiin sakkoihin huumausaineen käyttörikoksesta ja palvelusrikoksesta, kun verikokeessa tämän verestä paljastui amfetamiinia, metamfetamiinia ja huumaavia lääkkeitä.

THL selvitti, mitä huumeita Suomessa käytetään. Katso haastattelu aiheesta videolta!

Ilmavoimien aliupseerikoulussa työskennellyt kantahenkilökuntaan kuulunut sotilas oli vuonna 2017 johtanut Lohtajan ampumaleirillä puolustusammuntaa. Hän ei tilastaan johtuen kuitenkaan onnistunut saamaan ampumakäskyä valmiiksi määräajassa, minkä lisäksi tämä ei muutenkaan kyennyt toimimaan asianmukaisesti tilanteessa.

Mies syytti testiä virheestä

Mies kiisti rikoksen, ja arvioi laboratoriossa tapahtuneen jonkinlaisen virheen, jonka johdosta tulokset virheellisesti näyttivät positiivista huumausaineille. Hän ei kertomansa mukaan ole koskaan käyttänyt huumausaineita. Miehen mukaan hänen tilansa johtui kovasta kuumeflunssataudista.

Myöhemmät miehestä otetut testitulokset olivat negatiivisia, eli niissä ei havaittu huumausaineita.

Todistajien mukaan mies oli tilanteessa erittäin sairaan oloinen. Eräs todistajista arvioi, ettei miehessä ollut havaittavissa huumausaineiden käytön viitteitä.

Oikeus arvioi, että laboratoriossa tapahtuva virhe oli erittäin epätodennäköinen. Mies katsottiin syylliseksi mainittuihin rikoksiin, ja tämä määrättiin teoista 60 päiväsakon rangaistukseen. Miehen tuloilla tämä tarkoitti 660 euron rangaistusta. 

Lue myös:

    Uusimmat