Johnson: Tämän sukupolven ei pitäisi äänestää Skotlannin itsenäisyydestä – "Kansanäänestykset eivät ole hilpeitä kokemuksia"

Uutta kansanäänestystä Skotlannin itsenäisyydestä ei pitäisi järjestää enää tämän sukupolven aikana, katsoo Britannian pääministeri Boris Johnson.

– Kansanäänestykset eivät minun suoran kokemukseni perusteella ole tässä maassa mitenkään hilpeitä kokemuksia. Ne eivät yhdistä kansakuntaa, joten niitä ei tulisi järjestää kuin yhden kerran sukupolven aikana, Johnson sanoi yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa sunnuntaina.

Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon sanoi lauantaina, että Skotlanti haluaa liittyä mahdollisimman pian takaisin Euroopan unioniin itsenäisenä valtiona.

Skotlannissa järjestettiin vuonna 2014 kansanäänestys itsenäistymisestä, mutta tuolloin Skotlannin kansanpuolue SNP ja Sturgeon hävisivät.

Johnsonin mukaan sopiva väli kansanäänestyksille olisi samanlainen kuin Britanniassa vuonna 1975 järjestetyllä äänestyksellä Euroopan yhteisöstä ja vuonna 2016 järjestetyllä brexit-äänestyksellä.

Lue myös:

    Uusimmat