Johannes Kläbo nosti esiin Iivo Niskasen: "Säästellyt"

Norjan hiihtokuningas Johannes Kläbo odottaa Iivo Niskaselta erityisen vahvaa panosta tämän päivän 20 kilometrin kisassa Salpausselällä.

Kläbo osoitti jälleen erinomaisuutensa perjantaina parisprintissä, kun hän ankkuroi Norjan ykkösjoukkueen selvään voittoon ennen Norjan kakkosjoukkuetta ja Suomea. Tällä kaudella jo 11 maailmancupin ykkössijaa napannut Kläbo lähtee myös lauantain 20 kilometrin kisaan yhtenä voittajasuosikkina. Kun häneltä kysytään lauantain kilpailusta, hän kertoo tietysti omista tuntemuksistaan, mutta ottaa heti puheeksi Iivo Niskasen.

– Iivo vaikuttaa siltä, että hän on säästänyt energiaa erityisesti tähän viikonloppuun ja seuraavaan (Holmenkollenilla). Hän on varmasti kovassa kunnossa, Kläbo ennustaa.

Sekä Niskanen, että Kläbo kilpailivat parisprintissä perjantaina. Kläbo nostaa myös etukäteiskaavailuissa ykkösjoukkueen parinsa Pål Golbergin mukaan voittospekulaatioon.

– Kukaan meistä kolmesta ei saa etua huomiseen, mikä on hyvä. Kisasta tulee varmasti kiinnostava, Kläbo sanoo.

Olosuhteet olivat perjantaina haastavat ja täksi päiväksi odotetaan samankaltaista keliä. Se antanee oman lisämausteensa hiihtoon jo valmiiksi raskaalla radalla.

– Luvassa todella vaativa kilpailu. 20 kilometriä näissä olosuhteissa – tulee varmasti raskas työpäivä.

Kläbo piti Pohjois-Amreikan kiertueen jälkeen hieman taukoa maailmancupista, mutta kilpaili jo viime viikonloppuna Norjassa. Viimeistään perjantain suvereeni esitys osoitti, että norjalaisen rautainen kunto ja vire ei ole kadonnut yhtään mihinkään.

– Nyt on mahtavaa olla taas mukana maailmancupissa. Katsotaan, miten tänään menee, mutta odotan kisaa todella.

Lauantaina Salpausselän kisoissa hiihdetään 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähdöt. Naiset lähtevät matkaan kello 10. Miesten vuoro yhdeltä iltapäivällä.

Lue myös:

    Uusimmat