Johannes Kläbo liittoutui norjalaistähtien kanssa – lähetti asianajajan välityksellä tylyn viestin

Norjan hiihtoliiton ja tähtiurheilijoiden välillä kuohuu. 

Maastohiihtotähti Johannes Kläbo ja alppihiihtotähdet Lucas Braathen sekä Aleksander Aamodt Kilde ovat ajautuneet törmäyskurssille Norjan hiihtoliiton kanssa. Kolmikon asianajaja Pål Kleven lähetti maan hiihtoliiton hallitukselle kirjeen, jossa hän kieltää, että hiihtotähdet ja hiihtoliitto olisivat päässeet sopimukseen erilaisista markkinointioikeuksista, kuten hiihtoliitto väittää.

– Alppihiihdon urheilijoiden ja Johannes Kläbon puolesta ilmoitan, että kyseiset urheilijat eivät allekirjoita mitään kansallisen liiton sopimusta, kirjeessä lukee VG:n mukaan.

Asianajaja Kleven piti palaverin hiihtoliiton kanssa, ja asianajajan mukaan liiton tiedote kokouksen jälkeen ei vastannut siellä sovittuja asioita.

– Niin sanottu "sopimus" on täydessä ristiriidassa siihen, mitä osapuolet keskustelivat ja sopivat syyskuun kahdeksantena päivänä, Kleven sanoo.

Kiista urheilijoiden ja liiton välillä johtaa markkinointioikeuksiin ja erityisesti kuvankäyttöoikeuksiin. Urheilijoiden mukaan heillä on oikeudet omiin kuviinsa. Asiasta ei kuitenkaan olla vielä päästy sopuun.

– On hyvin valitettavaa, että Norjan hiihtoliitto kertoo sopimuksesta, joka ei ole totta. Joka tapauksessa tiedote olisi pitänyt lähettää minulle etukäteen kommentointia varten, Kleven muistuttaa.

Asiaa käsitellään vielä ensi viikolla.

Kläbo irtautui maajoukkueen toiminnasta huhtikuussa kovan kohun saattelemana ja valmistautuu tällä hetkellä tulevaan kauteen yksin. Alppikauden avaus kisataan Söldenissä lokakuun lopulla ja maastohiihdon avaus Rukalla marraskuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös:

    Uusimmat