Johannes Hösflot Kläbo pahoissa ongelmissa Pekingissä: "Game over"

Kolmien edellisten arvokisojen hiihtokuningas Johannes Hösflot Kläbo aloitti Pekingin olympialaiset surkeasti jäätyään yhdistelmäkilpailussa 40. sijalle.

25-vuotias norjalainen jäi jo perinteisen osuudella yli puolentoista minuutin päähän kärjestä, ja maalissa eroa kilpailun voittaneeseen Aleksandr Bolshunoviin oli häkellyttävästi peräti yhdeksän minuuttia.

Kläbon hyväksi on tosin sanottava, että hän tuskin hiihti täyillä maaliin saakka täysillä, sillä eroa tuli pelkästään viimeisellä kympillä yli kuusi minuuttia.

Lopputulos oli silti täystyrmäys.

Mies itse ei juurikaan jäänyt suoritustaan ruotimaan. Hän käveli maalialueella ensin haastattelupisteiden ohi, mutta palasi sitten tokaisemaan norjalaismedialle yhdellä lauseella, että kilpailu meni "päin persettä".

Muiden oli helppo yhtyä tähän näkemykseen.

– Kläbon osalta tämä oli tietysti game over, Ruotsin Discoveryllä asiantuntijana toimiva Peter Larsson julisti Aftonbladetin mukaan.

Vaikka Kläbo on kolminkertainen olympiavoittaja ja kuusinkertainen maailmanmestari, yksikään hänen arvokisamitaleistaan ei ole tullut normaalimatkalta.

Viime vuonna Kläbo oli Oberstdorfin MM-kisojen yhdistelmäkilpailussa neljäs ja ylitti 50 kilometrillä maalilinjan ensimmäisena mutta tuli hylätyksi kiilattuaan Bolshunovia loppusuoran alussa.

Siitä, ovatko Kläbon koko olympiakisat "game over", saadaan viitteitä jo tiistaina, kun ohjelmassa on sprintti, jossa hän on voittanut kolme arvokisakultaa putkeen.

Lue myös:

    Uusimmat