Iivo Niskaselta karmea romahdus Falunissa – Aleksandr Bolshunov ravisteli Lahden kohun harteiltaan

Venäjän ankkuri ajoi suomalaissankarin päälle maalialueella – Suomi sensaatiomaisesti toiseksi miesten viestissä Lahdessa 0:24
Perjantaina Falunissa Aleksandr Bolshunov keskittyi taas hiihtämiseen – sunnuntaina Lahdessa meni riehumiseksi, kuten video osoittaa.

Venäjän Aleksandr Bolshunov ja Norjan Simen Hegstad Krüger järjestivät perjantaina hurjan jännitysnäytelmän Falunin maailmancupin 15 kilometrin vapaan tyylin kilpailussa. Bolshunov oli lopulta parempi vain 1,8 sekunnin erolla. Suomalaiset romahtivat kauas kärjestä.

Lahdessa sunnuntaina sikaillut ja hylätyksi tullut Bolshunov osoitti, ettei keskittyminen ole kärsinyt viime päivien kohusta. Perjantaina Falunissa ainoastaan Krüger pystyi vastaamaan venäläisen vauhtiin MM-kisoissakin hiihdettävällä matkalla. Muut jäivät kauas taakse.

Kolmanneksi sijoittunut Norjan Sjur Röthe jäi Bolshunovista lähes 24 sekuntia, saman maan Hans Christer Holund yli 25 sekuntia. Vain viisi hiihtäjää ennätti maaliin alle minuutin erolla Bolshunoviin.

Suomalaisille Falunin vapaan 15 kilometrin kilpailusta kehkeytyi painajainen. Iivo Niskanen oli parhaana suomalaisena sijalla 33. Niskanen jäi Bolshunovista yli kaksi ja puoli minuuttia. Muut suomalaiset jäivät vielä kauemmas. Perttu Hyvärisen sijoitus oli 43, Markus Vuorelan 50 ja Joni Mäen 65.