Johannes Hösflot Kläbo ajattelee Venäjästä toista mitä sanoo? Hiihtäjältä tuju väite: "Hänen korvansa ovat lähellä"

Venäläishiihtäjä Gleb Retivyh väittää, ettei Norjan supertähti Johannes Hösflot Kläbo voi sanoa Venäjästä, mitä hän todella ajattelee.

Kläbo oli hiihtäjistä etujoukoissa äänekkäästi vaatimassa venäläishiihtäjien sulkemista kansainvälisistä kilpailuista, kun Venäjä hyökkäsi helmikuussa Ukrainaan. Kolminkertainen aikuisten MM-mitalisti Gleb Retivyh kuitenkin kyseenalaistaa Kläbon esittämien näkemysten aitouden.

– Informaatiota ei pitäisi ottaa sataprosenttisesti sillä tavalla kuin se on kirjoitettu. On esimerkki, joka vahvistaa tämän. Kun tilanne (toim. huom. Ukrainan sota) alkoi ja kilpailimme Lahdessa, norjalaiset alkoivat puhua. Tullaan Johannes Kläboon. Kilpailun jälkeen eräs joukkueemme edustaja lähestyi häntä ja kysyi: "Mitä on meneillään? Miksi sanot tuollaista?"

– Joukkueen (Norja) edustaja kulkee aina Johanneksen kanssa, hänen henkilökohtainen sellainen tai lajiliiton, sillä ei ole väliä. Kläbo teki selväksi, että hän ei voi puhua, kun hänen korvansa ovat lähellä, hän ei voi sanoa, mitä hän todella ajattelee, Retivyh sanoi Championatin mukaan.

Retivyh kertoi myös saaneensa kymmeniä viestejä ulkomaisilta urheilijoilta, kun Venäjän joukkue joutui jättämään Norjan eikä saanut kilpailla maailmancupissa. Hänen mukaansa kaikki harmittelivat tapahtunutta ja käskivät olemaan ottamatta sitä henkilökohtaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat