Mainos

”Amatöörimäistä puuhastelua” – Harkimon mielestä Ylen johto pitäisi vaihtaa

Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo (kok.) kirjoittaa Iltalehden kolumnissaan, että Yleisradion koko johto pitäisi laittaa vaihtoon. Harkimon mukaan yhtiössä tapahtuu sellaista, joka ei vetelisi muissa yhtiöissä.

– Hallitus ilmoittaa, että sekä toimitusjohtaja Lauri Kivisellä ja päätoimittaja Atte Jääskeläisellä on täysi luottamus. Miten se voi olla mahdollista, kun koko yhtiö on selvästi ihan sekaisin? Koko touhu näyttää amatöörimäiseltä puuhastelulta, jossa yhtiön imago ja uskottavuus koko ajan huononevat.

Harkimon mielestä Ylen hallituksen pitäisi nopeasti tehdä jotain ja pelastaa Yle ennen kuin koko uskottavuus häviää. Hän tarjoaa lääkkeeksi johdon vaihtamista.

– Ei ole enää muuta mahdollisuutta, jotta muutos saadaan aikaan. Uusi johto voi toivottavasti aloittaa tilanteessa, jossa sen paremmin talon omat työntekijät kuin Ylen ympärillä pyörivät poliittiset voimat eivät jatka myyräntyötään yhtiötä vastaan. Näin ei voi vain enää jatkua.

Harkimo ihmettelee kolumnissaan hallintoneuvostonkin toimintaa tilanteessa.

– Puheenjohtajan mukaan hallintoneuvostolla on täysi luottamus toimitusjohtajaan ja johtoon. Mutta kohta tiedotteen jälkeen hallintoneuvoston jäseniltä tuli ilmoituksia, että ei mitään sellaista luottamusta ole. Miten yhden yhtiön kohdalla on mahdollista, että kaikki on täyttä sekoilua?

Harkimo ei säästele kirjoituksessaan myöskään yhtiöstä lähteneitä toimittajia.

– Tuntuu vahvasti, että kaksi Ylen työntekijää sanoivat itsensä irti nostaakseen omaa profiiliaan toimittajina. Kovan luokan toimittaja olisi jäänyt yritykseen ja yrittänyt parantaa sen toimintatapoja eikä pannut hanskoja tiskiin. Ei kai toimittajan työ ole mikään pyrähdys, vaan pidempi juoksu, jos meinaa saada jotain aikaan.

14:53

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.