Ylegate-kirjan kirjoittaja: Pelkään, että keskijohdosta alkaa pudota päitä

Tänään julkaistun Ylegate-kirjan kirjoittajiin lukeutuva Jussi Eronen pelkää Olli Mäenpään Yle-raportin aiheuttavan ongelmia yhtiön keskijohdolle.

Mäenpään eilen julkaistu raportti kritisoi muun muassa Ylen mikromanagerointia ja sitä, että juridiset näkökulmat korostuvat julkaisupäätöksiä tehtäessä. Raportissa nostettiin esiin myös varovaisuus vallanpitäjistä uutisoidessa.

– Pelkään, että nyt alkaa väliportaasta pudota päitä ja sanotaan, että on siellä toimittu huonosti, Eronen sanoo.

Ylegate-kirjan on kirjoittanut Erosen lisäksi kaksi muuta ex-yleläistä, Salla Vuorikoski ja Jarno Liski.

Kirjoittajien mukaan Ylegate tuo konkreettisten esimerkkien kautta esiin samoja huomioita kuin Mäenpään raportti. Vuorikosken mukaan kirja kuitenkin tuo esiin sen, että Ylen ongelmissa ei ole ollut kysymys yksittäistapauksesta vaan kysymys on vuosia jatkuneista toimintamalleista.

Kirjan perusväitteenä on, että palomuuri Ylen ja poliittisten päättäjien välillä vuotaa.

– Jos palomuuri on jossain, niin se on Atte Jääskeläisen (vastaava päätoimittaja) päässä. Oli sitä tai ei, Liski sanoo.

Erosen mukaan tapahtumat ovat esimerkki, poliittisen vallan vaikutusmahdollisuuksia Yleen ei tulisi lisätä. Hän kertoo toivovansa että sekä Jääskeläinen, toimitusjohtaja Lauri Kivinen ja hallituksen puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson eroaisivat.

– Minä olen sitä mieltä, että paras ohje olisi etsiä ulko-ovi.

Yleltä kerrotaan STT:lle, ettei Atte Jääskeläinen ole saanut ennakkokappaletta kirjasta. Jääskeläinen päättää mahdollisesta kommentoinnistaan, kun on ehtinyt tutustua kirjaan.  

Lue myös:

    Uusimmat