Mainos

Johanna, 40, meinasi menettää jalkansa onnettomuudessa – sukellus arktisen jään alle pelasti

Kuusi vuotta sitten Johanna Nordblad kaatui pahasti alamäkipyöräilyssä. Niin pahasti, että hänen jalkansa oli lähellä mennä kuolioon.

Pirstaileksi säpälöityneen säären pelasti faskiotomia (lihasaition avaus) ja se, että haava jätettiin auki kymmeneksi päiväksi. Nordblad joutui kävelemään vuoden ajan kävelysauvoilla. Kipu oli valtava; se oli hermosärkyä, joka valvotti naista öisin. Toisaalta kipu muistutti, että hänellä yhä oli jalka olemassa. 

Kolmen vuoden kipuilun jälkeen terapeutti ehdotti: mitä jos kokeilisit kylmähoitoa jalkaasi? Nordblad oli harrastanut vapaasukellusta jo vuosia ja päätti yhdistää nämä kaksi asiaa. Vapaasukelluksen ja jääkylmän veden. 

"Ainoa paikka, jossa en tunne kipua"

Ensimmäinen kerta jääkylmässä vedessä oli kamala, kivulias. 

– Mutta kun totuin kylmään veteen, huomasin sen olevan ainoa paikka, jossa en tuntenut kipua, hän kertoo MTV Uutisille. 

Kylmässä vedessä, jään alla ilman happilaitteita sukeltaminen on Nordbladille elämys. Se on totaalinen rentoutus, taianomainen hetki. Hengitystä hän pystyy pidättämään yli kuusi minuuttia. 

– Hengityksen pidättäminen vaikeutuu minuuttien kuluessa, mutta kylmä vesi sen sijaan alkaa vain tuntua entistä nautinnollisemmalta. 

Pian Guinnesin ennätystenkirjaan 

Nordblad teki maaliskuussa 2015 jään alla sukeltamisen maailmanennätyksen sukeltamalla ilman happilaitteita 50 metriä. Päällään hänellä oli vain maski ja uimapuku, ei räpylöitä, ei märkäpukua. Tarkoitus on saada ennätys kirjattua myös Guinnesin ennätystenkirjaan, mutta prosessi on yhä kesken. 

Jään alla Nordblad ei pelkää. Hän tuntee olevansa vapaa, täysin rento. Kun valo läpäisee jään, hän on yksin. Ja kaikki on hyvin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.