Johan ropisi – suomalaisella NHL-maalivahdilla karmiva iltapuhde

Joonas Korpisalo joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa seitsemän kertaa Columbus Blue Jacketsin maalilla. St. Louis Blues tylytti nuoria lupauksia paljolti peluuttaneita sinitakkeja jääkiekon NHL:n harjoitusottelussa lukemin 7–3.

St. Louis latoi avauserässä jo kolme kihausta Korpisalon selän taakse. Toisessa erässä Korpisalo joutui antautumaan niin ikään kolmesti, ja Blues johti taistoa kolmanteen erään lähdettäessä jo 6–0.

Nuoria lupauksia paljon peluuttanut Columbus osui puolestaan kolmannessa erässä kolmesti ja St. Louis aiempiin eriin nähden vain kerran, mutta lukemat pysyivät silti selvinä.

Seitsemästi taiston aikana ohitettu Korpisalo sai torjuttua 22 laukausta.

St. Louisin maalit jakautuivat seitsemälle eri pelaajalle. Joukkueen puolustaja Robert Bortuzzo toimi ottelun pistenikkarina 1+2=3 pinnan saldollaan.

Emil Bemström puolestaan viimeisteli Columbukselle kaksi maalia. Blue Jackets -puolustaja Mikko Lehtonen ei tehnyt tehopisteitä, mutta hänen plus-miinus-tilastonsa komeili kolme pykälää plussalla.

Ottelussa ei pelannut Korpisalon ja Lehtosen lisäksi muita suomalaisia.

Yön muissa harjoitusotteluissa Washington Capitals päihitti Philadelphia Flyersin 5–3 ja Calgary Flames löi Winnipeg Jetsin 3–1. Suomalaiset jäivät koko kierroksella tehopisteittä.