Joensuun entinen sairaala joutui ilkivallan kohteeksi: "Tuhojen kustannus kohoaa helposti kymmeniin tuhansiin euroihin"

Joensuun kaupunki peräänkuuluttaa vanhempien vastuuta nuorten tekemisistä. 

Joensuun kaupunki kertoo tiedotteessaan, että kaupungin omistama entinen Kotilahden sairaala joutui ilkivallan kohteeksi viikonloppuna. Sairaalassa hajotettiin säilytyksessä olleita suurkeittiölaitteita, ikkunalaseja ja ovia sekä tyhjennettiin jauhesammuttimia.

– Tämän kaltaisten tuhojen kustannus kohoaa helposti kymmeniin tuhansiin euroihin. Materiaalisten tuhojen lisäksi selvittely vie paljon työtunteja, joille riittäisi kyllä parempaa käyttöä. Näitä päättömyyksiä toteuttaessa kannattaa muistaa, että kiinni jäädessä korvaussummat saattavat kohota hyvinkin korkeiksi, vaikka kyseessä ei olisikaan käytössä oleva kiinteistö. Tästä kannattaa puhua myös kotona nuorten kanssa, vaikka yhtä lailla ilkivaltaa harjoittavat myös aikuiset, toteaa Joensuun kaupungin kiinteistöpäällikkö Jarkko Purmonen tiedotteessa.

Joensuun kaupungin nuorisopalvelut ja Itä-Suomen poliisin Ankkuri-tiimi peräänkuuluttavat vanhempien vastuuta. 

– Uutena ilmiönä on tullut häiriökäyttäytymisen kuvaaminen ja levittäminen sosiaaliseen mediaan. Lisäksi päihteiden käyttö sekä välittäminen lisäävät tappeluita ja riskiä joutua rikoksen uhriksi. Meitä huolettaa nuorten parveilu sellaisten vanhempien henkilöiden lähipiirissä, joiden käytös on välinpitämätöntä. Muiden omaisuuden lisäksi noissa porukoissa vaarassa on myös nuorten hyvinvointi. Kampanjamme ydinviesti on, että vanhemmat ovat vastuussa oman nuorensa tekemisistä, tiivistää nuorisotyön suunnittelija Annu Jantunen.

Lue myös:

    Uusimmat