Joe Bidenin pojan määrä todistaa isänsä virkarikossyytetutkinnassa

Yhdysvalloissa demokraattipresidentti Joe Bidenin pojan Hunter Bidenin on määrä todistaa isänsä virkarikossyytetutkinnassa helmikuun lopussa.

Republikaanit ovat syyttäneet presidentti Bidenin valehdelleen poikansa ulkomaisista liiketoimista ja hyötyneen niistä.

Toistaiseksi republikaanit eivät ole toimittaneet todisteita väitteidensä tueksi.

Kahden Yhdysvaltain edustajainhuoneen komitean puheenjohtajat kertoivat lausunnossaan, että tahot ovat käyneet Bidenin perheenjäsenten ja liittolaisten kanssa useita keskusteluja.

Demokraatit ovat nähneet tutkinnan kostotoimena entistä presidenttiä Donald Trumpia vastaan nostetuista virkarikossyytteistä.

Vaikka Joe Bidenin tutkinta johtaisi virkasyytteeseen, sillä ei ole käytännössä edellytyksiä edetä, sillä demokraattien johtama senaatti ei erittäin todennäköisesti tuomitsisi Bidenia.

Nuoremmalla Bidenilla liuta syytteitä taustalla

Vakavasta huumeongelmasta aiemmin kärsinyt Hunter Biden ilmaantui yllättäen viime viikolla kongressin komitean kuulemiseen.

Bidenin saapuminen suisti istunnon kaaokseen ja herätti raivoa republikaanien keskuudessa, kuvailee Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Istuntoon niin ikään saapunut Hunter Bidenin asianajaja Abbe Lowell luki BBC:n mukaan salissa lausunnon, jossa painotettiin, ettei Biden suostuisi todistamaan suljettujen ovien takana.

Näkökantaa perusteltiin sillä, etteivät republikaanit voisi näin vääristellä Bidenin todistajanlausuntoa.

Tutkintaa tekevät komiteat eivät torstaina kertoneet, pidetäänkö nuoremman Bidenin kuuleminen julkisesti vai ei.

Virkarikossyytteeseen nähden täysin erillisessä tutkinnassa Hunter Bidenia syytetään useista veropetoksista luksuselämän ylläpitämiseksi. Hän on kiistänyt syytökset.

Hunter Bidenia vastaan nostettiin jo aikaisemmin viime vuonna syytteitä, jotka liittyvät rikosepäilyyn aseen ostamisen yhteydessä.

Lue myös:

    Uusimmat