Joe Bidenin poika Hunter sai syytteen laittoman aseen hallussapidosta

Yhdysvalloissa selvitetään, onko Biden syyllistynyt virkarikokseen – tämä tilanteesta tiedetään 2:28
Katso myös: Yhdysvalloissa selvitetään, onko Biden syyllistynyt virkarikokseen – tämä tilanteesta tiedetään

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin poika Hunter Biden, 53, on saanut syytteen aseen laittomasta hallussapidosta. Kaikkiaan nuorempi Biden sai kolme syytettä.

Lisäksi kaksi Hunter Bidenin saamasta syytteestä koskee väärän lausunnon antamista, kun hän osti aseen Delawaren osavaltiossa lokakuussa 2018. 

Hunter Biden väitti asetta ostaessaan, ettei hän käyttänyt huumeita, kirjoittaa muun muassa Washington Post -lehti

Syytteiden mukaan Hunter Biden kuitenkin tiesi valehtelevansa sanoessaan, ettei hän käytä huumeita.

Syytteen mukaan Hunter Biden piti asetta laittomasti hallussaan 11 päivän ajan.

Republikaanit harkitsevat virkasyytetutkintaa Joe Bidenin yhteyksistä hänen poikansa liiketoimiin 1:55
MTV Uutiset kertoi tiistaina, että republikaanit harkitsevat virkasyytetutkintaa Joe Bidenin yhteyksistä hänen poikansa liiketoimiin.

Käytännössä harvoin vankeutta aserikoksista

Jos Hunter Bidenin todetaan syyllistyneen kaikkiin kolmeen rikokseen, hän voi teoriassa saada 25 vuoden vankilatuomion. 

Käytännössä edellä mainituista rikoksista annetaan harvoin vankeusrangaistuksia.

Syyteet nostettiin kaksi päivää sen jälkeen, kun kongressin republikaanienemmistöinen edustajainhuone kertoi aloittavansa virkarikostutkinnan presidentti Joe Bidenista. Edustajainhuoneen puhemies Kevin McCarthy ilmoitti tiistaina määränneensä tutkinnan aloitettavaksi ja väitti Bidenin valehdelleen poikansa Hunter Bidenin liiketoimista ulkomailla.

Kongressiedustaja: "Erittäin pieni alku"

Hunter Bidenin oikeudelliset ongelmat ovat olleet hänen isänsä poliittisten kilpailijoiden tähtäimessä jo pitkään. Hunter on huippuyliopiston käynyt asianajaja ja lobbaaja, josta tuli taiteilija, mutta hän on kärsinyt alkoholismista ja huumeriippuvuudesta.

Tarjoamatta mitään todisteita republikaanit ovat syyttäneet Bidenin oikeusministeriötä hänen poikansa suojelemisesta. Virkarikostutkintaa johtava kentuckylainen republikaanien kongressiedustaja James Comer piti asesyytteiden nostamista tervetulleena ja kutsui sitä "erittäin pieneksi alkuksi".

– Todisteiden vuoret paljastavat, että Hunter Biden todennäköisesti syyllistyi useisiin rikoksiin ja amerikkalaiset odottavat oikeusministeriön soveltavan lakia tasapuolisesti, Comer sanoi.

Trump: "Yksi takana, yksitoista edessä"

Kahdesti virkarikossyytteen saanut entinen republikaanipresidentti Donald Trump reagoi tuoreisiin syytteisiin omassa Truth Social -viestipalvelussaan. Hänen mukaansa kyseiset aserikokset ovat Hunter Bidenin rikkomuksista ainoat, jotka eivät liity Joe Bideniin.

– Yksi takana, yksitoista edessä, Trump kommentoi syytteitä.

Joe Bidenin entinen neuvonantaja ja Atlantan entinen pormestari Keisha Lance Bottoms kyseenalaisti puolestaan nuoremman Bidenin saamat syytteet.

– Voiko joku kertoa minulle, kuinka montaa ihmistä on liittovaltion tasolla syytetty siitä, että he ovat ostaneet aseen kärsiessään päihdeongelmista, Bottoms sanoi viestipalvelu X:ssä, eli entisessä Twitterissä.

– En tiedä vastausta, mutta yli 29 vuoden aikana, jotka olen ollut asianajajana, en ole koskaan kuullut sellaisesta, sanoi Bottoms.

Juttua päivitetty kokonaisuudessaan 15.9. kello 9.11.

Lue myös:

    Uusimmat