Jodie Whittaker on ensimmäinen nainen Doctor Whon roolissa: ”Minut heitettiin suoraan syvään päätyyn”

Näyttelijä Jodie Whittaker kertoo, että hän on itkenyt paljon koettaessaan sisäistää historiallista rooliaan.

VIDEO: Tältä näyttää uusi Doctor Who!

BBC ilmoitti kesällä 2017, että Doctor Who -kulttisarja saa jälleen uuden päätähden. Sarjan uusimman tuotantokauden pääroolissa nähdään brittiläinen Jodie Whittaker.

Whittaker on ensimmäinen nainen, joka näyttelee rakastetun aikamatkustajan roolin. Tätä ennen roolissa on nähty 12 miesnäyttelijää.

Whittaker kertoi tunteita roolistaan kuluneena viikonloppuna Comic-Con-tapahtumassa. Tohtorin rooliin hyppääminen on ollut näyttelijälle upea matka, mutta se on vaatinut myös sisäistämistä. Mirror-lehden mukaan Whittaker on itkenyt paljon rooliin valmistautuessaan, sillä se on hänelle mahdottoman unelman täyttymys.

– Ensimmäinen otos on jännittävä ja kammottava varmasti kaikille, mutta kun siirryimme eteenpäin, ajattelin vain sitä, että tämä jää filmille ikuisiksi ajoiksi. Minun todella pitää olla Tohtori, Whittaker muisteli ensimmäistä kuvauspäiväänsä.

– Se oli iso hetki minulle. Sellainen, jonka en olisi uskonut voivan olla totta. Olen 1980-luvulla syntynyt nainen eikä Tohtori ikinä näyttänyt minulta, hän kuvailee.

Whittaker pahoittelee sitä, ettei hän voi paljastaa enempää yksityiskohtia kuvauksista. 

– Minut heitettiin suoraan syvään päätyyn, mutta en saa puhua siitä mitään, hän kiusaa fanejaan. 

Jännityksestä huolimatta Whittaker vakuuttaa rakastavansa haastavaa roolia ja tohtorin toiveikasta persoonaa. 

Lue myös:

    Uusimmat