The Crown -sarjan päätähti saa pienempää palkkaa kuin mieskollegansa: "Vastaisuudessa kukaan ei tienaa enemmän kuin kuningatar"

Elisabet ennätykseen – pitkäaikaisin monarkki 1:26

The Crown -sarjan tuottajat myönsivät, että kuningatar Elisabetia näyttelevä Claire Foy tienaa vähemmän kuin hänen vastanäyttelijänsä, prinssi Philipiä näyttelevä Matt Smith.

Huippusuositulla The Crown -sarjalla on takanaan kaksi ylistettyä tuotantokautta ja nyt sarjan tuottajat ovat uusien haasteiden edessä kohdatessaan kolmannen kauden.

The Crownin tuotantoyhtiön toimitusjohtaja Andy Harries, taiteellinen johtaja Suzanne Mackie ja tuotannon suunnittelija Martin Childs osallistuivat tiistaina 13. maaliskuuta Jerusalemissa järjestettyyn paneelikeskusteluun sarjasta.

Sitä mukaa kun draama liikkuu kohti modernia aikaa, tarinan rakentaminen käy heidän mukaansa entistä haastavammaksi.

– Kun tulemme lähemmäs nykyaikaa, löytyy entistä enemmän ihmisiä jotka ovat edelleen elossa ja voivat hyvin, Andy Harries totesi keskustelussa. 

Suuria muutoksia edessä

Sarjalla on edessään myös lähes koko näyttelijäkaartin vaihdos, sillä sarjan henkilöt ovat vanhentuneet tarinan edetessä. Olivia Colman nähdään kuningatar Elisabetina Claire Foyn tilalla ja Helena Bonham-Carter tulee näyttelemään prinsessa Margaretia. Toistaiseksi ei ole vielä tiedossa, kuka tulee näyttelemään kuningattaren puolisoa, prinssi Philipiä Matt Smithin tilalla. 

– Kolmas ja neljäs tuotantokausi tulevat olemaan todellinen testi sille, onko sarjalla todella potentiaalia selviytyä. Luulen, että olemme ensimmäinen televisiosarja koskaan, joka vaihtaa näyttelijänsä ja jatkaa. Ja me tulemme vaihtamaan näyttelijämme kahdesti. Se on pelottavaa mutta myös jännittävää ja toivon, että se tulee pitämään sarjan tuoreena ja todella mielenkiintoisena katselijoille, Andy Harries kertoi. 

The Crown on nyt jo rikkonut ennätyksiä olemalla yksi kaikkien aikojen kalleimmista televisiotuotannoista. Jokainen ensimmäisen ja toisen tuotantokauden jakso maksoi noin 5,6 miljoonaa euroa. Jokaista jaksoa kuvattiin 22 päivää ja pelkästään Claire Foylla oli toisen kauden aikana 120 erilaista asua. 

Paneelikeskustelussa tuottajilta kysyttiin, saiko prinssi Philipiä esittävä Matt Smith sarjan tekemisestä enemmän palkkaa kuin kuningatar Elisabetia näyttelevä Claire Foy. Vastaus oli myöntävä ja se johtui tuottajien mukaan Matt Smithin maineesta roolistaan Dr. Whona. Tulevaisuudessa asia tulee kuitenkin heidän mukaansa olemaan toisin.

– Vastaisuudessa kukaan ei tienaa enemmän kuin kuningatar, Suzanne Mackie tähdensi keskustelussa. 

Tulevalla kaudella hyppy eteenpäin

Kolmatta kautta aletaan kuvata heinäkuussa 2018. Tuolloin sarjassa hypätään Camilla Parker Bowlesin aikakauteen, jossa esitellään myös nuori prinsessa Diana

– Ne jaksot tulevat olemaan todella erityisiä, Suzanne Mackie totesi keskustelussa. 

Tulevissa jaksoissa saatetaan nähdä myös muiden nykyajan hahmojen vierailuja. Suzanne Mackien mukaan  

– Haluan nähdä jakson, jossa Donald Trump menee Buckinhamin palatsiin. Ja Meghan Markle. Hän voi näytellä itseään, Suzanne Mackie vitsaili.

Lähde: Variety    

Lue myös:

    Uusimmat