Mainos

Jobs halusi alkujaan tämän toiminnon iPhoneen – Home-näppäin kuitenkin voitti

Steve Jobs halusi aikoinaan Applen iPhone-puhelimeen toisenkin näppäimen tutuksi tulleen home-näppäimen lisäksi. Hän kuitenkin muutti mielensä kuultuaan erään muotoilijan perustelut sitä vastaan.

Applen edesmennyt perustaja ja toimitusjohtaja Steve Jobs oli tunnettu päättäväisyydestään ja siitä, että hän tiesi mitä halusi. Uudessa iPhonen historiasta kertovassa kirjassa kuitenkin kerrotaan, että hän vaati yhtiönsä älypuhelimeen paluu-nappia.

Jobsilla oli tapana painostaa Applen muotoilijoita ja suunnittelijoita, kunnes hän sai tahtonsa läpi. The One Device: The Secret History of the iPhone -kirjan mukaan eräs muotoilija onnistui kuitenkin argumentoimaan home-näppäimen riittävyyden ja paluu-näppäimen tarpeettomuuden niin hyvin, että Jobs luopui vaatimuksistaan.

Jobsin mielestä paluu-näppäin oli home-näppäimen lisäksi välttämätön, sillä se olisi helpottanut laitteen käyttöjärjestelmässä navigointia. Kirjan mukaan laitteen haluttiin kuitenkin viestivän luottamusta ja ennustettavuutta. Siksi iPhoneen tuli vain yksi näppäin, joka tekee joka kerta saman toiminnon: se näyttää käyttäjän oman home-valikon.

Näin Apple päätyi valitsemaan yksinkertaisemman toiminnon älypuhelimeensa, kun taas monet sen kilpailijat päätyivät tekemään toisin. Esimerkiksi Android-laitteissa on paluu-nappi valikko-napin lisäksi.

Lähde: Gizmodo


---

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.