Joaquin Phoenix kiitti traagisesti menehtynyttä River-veljeään koskettavassa puheessa: "Olen hänelle velkaa"

1:26
Joaquin Phoenix näyttelee Jokeria uutuuselokuvassa.

Joaquin Phoenix mainitsi veljensä kiitospuheessaan. 

Näyttelijä Joaquin Phoenix tunnetaan yksityisyyttään tarkasti varjelevana tähtenä, joka harvoin mainitsee traagisesti menehtynyttä River-veljeään.

Phoenix teki poikkeuksen nostamalla vuonna 1993 menehtyneen veljensä esiin Toronton kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. TIFF Tribute Actor Award -palkinnon saanut Phoenix kertoi kiitospuheessaan, että River kannusti häntä eteenpäin urallaan.

– Kun olin 15- tai 16-vuotias, veljeni River tuli töistä kotiin mukanaan VHS-kasetti Raivo härkä -elokuvasta. Hän istutti minut alas ja pakotti minut katsomaan sen. Seuraavana päivänä hän herätti minut ja laittoi katsomaan sen uudelleen. Sitten hän sanoi, että minun oli aloitettava näytteleminen uudelleen, Phoenix kertoi puheessaan.

– Hän ei pyytänyt, vaan käski. Olen hänelle velkaa, koska näytteleminen on antanut minulle niin uskomattoman elämän.

River Phoenix oli nuoresta iästään huolimatta arvostettu näyttelijä, joka muistetaan esimerkiksi elokuvista Stand by Me – Viimeinen kesä ja Matkalla Idahoon. Hän kuoli huumeiden yliannostukseen Hollywoodissa Viper Room -yökerhon ulkopuolella vain 23-vuotiaana.

Phoenixin perheen tyttäret Rain, Liberty ja Summer ovat myös näyttelijöitä. Joaquin Phoenix osoitti kiitoksensa myös sisarilleen.

– Kun katselin noita videoita, ajattelin perhettäni. Siskojani Rainia, Libertya ja Summeria, jotka ovat yhä parhaita ystäviäni.

Joaquin Phoenix tähdittää Joker-elokuvaa, joka saa ensi-iltansa lokakuussa.

Lähde: CNN

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja