Joannan varoittavat kuvat: 12-vuotias kieltäytyi käyttämästä pyöräilykypärää – järkyttävät seuraukset

1:22

12-vuotias brittipoika sai kärsiä kammottavat seuraukset kieltäydyttyään käyttämästä pyöräilykypärää.

Yllä olevalla videolla selvitetään, kuka väistää ja ketä, kun autoilija ja pyöräilijä kohtaavat.

Lasten kypärättä ajamisesta ovat vanhemmat aiemminkin varoittaneet puhuttelevien kuvien saattelemina. Nyt myös Yorkshiren Kilhamissa, Englannissa, asuva Joanna Brigham jakoi järkyttävät kuvat 12-vuotiaasta Jules-pojastaan, joka kaatui polkupyörällään.

Brighamin mukaan Jules ei suostunut käyttämään pyöräilykypärää, koska se ei ollut "coolia". Kenties juuri siksi kaatumisen seuraukset olivat näin hirvittävät.

Jules joutui viettämään neljä yötä sairaalassa.

"Kuulin jyskytystä ovelta, ja painajaisemme alkoi"

Brigham kertoo Facebook-päivityksessään, että Jules oli mennyt ulos pyöräilemään ja tavannut pyörällä temppuja yrittäneitä ystäviään. Luonnollisesti myös Jules halusi kokeilla temppuja, mutta kaatuikin kasvoilleen.

– Ei kauaakaan tämän jälkeen, kun kuulin jyskytystä ovelta ja painajaisemme alkoi, Brigham kirjoittaa.

Jos päivitys kuvineen ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jules kiidätettiin sairaalaan ja sieltä vielä toiseen, lopulta vielä kolmanteen. Iltaan mennessä perheelle oli selvinnyt, että silmäkuopan vammojen lisäksi Julesin kallo oli murtunut. Tämä aiheutti verenvuotoa aivoihin.

"Kuka tietää, kuinka erilaista tämä olisi ollut..."

Leedsin sairaalassa perheelle kerrottiin, että vastaavat vammat ovat yleisiä, jos pyöräilykypärää ei käytetä.

– He sanoivat, että jotkut ovat onnekkaita, kuten Jules. Jotkut eivät ole niin onnekkaita, Brigham kertoi Hull Daily Mailille.

– Jules kaatui silmä edellä, joten hän olisi kärsinyt joka tapauksessa, mutta kuka tietää, kuinka erilaista tämä olisi ollut, jos olisin pakottanut häntä käyttämään kypäräänsä, Brigham pohtii päivityksessään.

"Tehdään kypärän käyttämisestä coolia."

Jules joutuu toipumaan vammoistaan vielä viikkoja. Äiti toivoo, että järkyttävät kuvat hänen pojastaan saisivat ihmiset ajattelemaan kypärättä ajamisen vaaroja.

– Olkaa kilttejä, ja varmistakaa, että lapsenne käyttää kypärää aina, kun hän on pyöräilemässä. Yksikään äiti tai isä ei halua käydä läpi tätä, mitä me kävimme. Tehdään kypärän käyttämisestä coolia, Brigham anelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja