Äiti julkaisi järkyttävät kuvat: Näin kävi, kun lapsi ei käyttänyt pyöräilykypärää

Viattomalta vaikuttanut pyörällä kaatuminen oli koitua kymmenvuotiaan pojan kohtaloksi.

Tämä tarina opettaa, että pyöräilykypärää kannattaa käyttää lyhyilläkin pyöräretkillä.

Maaliskuisena maanantaina 10-vuotias Jaden-niminen poika oli ajelemassa pyörällä ilman kypärää. Yhtäkkiä poika horjahti ja putosi pyörän selästä naarmuttaen kyynärpään ja polvensa. Muutamaa naarmua ja mustelmaa lukuun ottamatta poika näytti olevan kunnossa, eikä hän valittanut muista kivuista. Kaikki tuntui olevan hyvin, kunnes muutamaa päivää myöhemmin pojan todellinen tila selvisi. 

Leikkaus kesti kaksi ja puoli tuntia

Kahta päivää myöhemmin poika heräsi kovaan päänsärkyyn ja vaikutti tavallista uneliaammalta. Poika ei jaksanut tehdä muuta kuin maata sohvalla, eikä hän suostunut syömään lainkaan. Äiti huomasi pojan oikean ohimon olevan poikkeuksellisen turvoksissa ja vei hänet välittömästi sairaalaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Sairaalassa pojalle diagnosoitiin kallonmurtuma ja akuutti epiduraalihematooma, eli verenkertymä aivokalvon ja kallonluun välissä. Diagnoosin jälkeen lääkärit kertoivat tilanteen päässeen niin pahaksi, että se vaatisi välitöntä leikkausta. Vaikka leikkaus onnistuisi, lääkärit eivät voisi taata, että poika selviäisi hengissä.

Vaativa leikkaus kesti lopulta kaksi ja puoli tuntia, mutta kaikki sujui kuitenkin hyvin. Lääkäreiden mukaan oli ihme, että hän selvisi hengissä. 

Poika on toipunut leikkauksesta loistavasti jo muutamassa viikossa. Pian hän pääsee eroon myös hänen päähänsä ommelluista 32:sta tikistä.   

– Kerron tämän lisätäkseni sekä aikuisten että lasten tietoisuutta siitä, miksi kypärää täytyy käyttää. Tämä voi tapahtua kenelle tahansa! Poikani vammat olivat samanlaisia kuin moottoripyöräonnettomuuksissa, äiti muistuttaa. 

Tässä tapauksessa ilman lääkäreiden nopeaa toimintaa pojalle olisi voinut käydä todella huonosti. 

Lähde: Goodtoknow

Lue myös:

    Uusimmat