Joachim Löw lyttää väitteet Mesut Öziliin kohdistuneesta rasismista: "Mikään ei ole muuttunut"

Saksan jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Joachim Löw on vastannut väitteisiin Mesut Öziliin kohdistuneesta rasismista.

Özil lopetti maajoukkueuransa rasismin ja epäkunnioituksen takia. 

– Mesut nosti esiin väitteet, mutta voin rehellisesti sanoa sen, että Saksan jalkapalloliiton sisällä ei ole esiintynyt minkäänlaisia rasistisia kommentteja, Löw sanoo.

– Maahanmuuttotaustaiset pelaajat ovat aina nauttineet pelaamisesta kanssamme, eikä mikään ole muuttunut, Löw jatkaa.

Özil sekä Saksan maajoukkueen toinen tähtipelaaja Ilkay Gündogan ovat molemmat syntyneet Saksassa, mutta heillä on turkkilaiset vanhemmat. Kaksikko aloitti melkoisen poliittisen myrskyn poseeraamalla yhteiskuvassa Turkin kiistellyn presidentin Recep Tayyip Erdoganin kanssa. 

Molemmat pelaajat saivat paljon kritiikkiä kuvasta, ja heidät buuattiin ulos Saudi-Arabiaa vastaan pelatussa harjoitusottelussa MM-kisojen alla. Kritiikki aiheutti loppujen lopuksi sen, että Özil lopetti maajoukkueuransa 22. heinäkuuta. Hän syytti liiton johtoa rasismista.

– Hänen neuvonantajansa soitti minulle ja kertoi asiasta. Hän itse ei ole vieläkään soittanut minulle, joka on täysin normaalia. Olen viimeisen kahden viikon aikana yrittänyt saada häneen yhteyttä. Hän on valinnut tämän tien, ja minun täytyy hyväksyä se, Löw sanoo.

Gündogan puolestaan on edelleen maajoukkueen mukana. Hän kertoi WAZ-lehden haastattelussa, että toivoo olevansa mukana joukkueessa, mutta on huolissaan siitä, millainen vastaanotto kannattajilta on tulossa.

– En ole ajatellut lopettamista, mutta harkitsen sitä, jos tilanne on edelleen sama. Jos saat niin monet raivon partaalle, ja saat kannattajat buuaamaan sinulle sekä saksalaiset poliitikot loukkaantumaan, niin silloin sinä huolestut, Gündogan sanoi haastattelussa.

Saksa kohtaa Perun harjoitusmaaottelussa 9. syyskuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat