Tulinen henkilöhyökkäys – maajoukkueuransa päättänyt futistähti syyttää pomoa rasismista

Saksan pitkäaikainen pelaaja Mesut Özil hyökkää voimalla maan jalkapalloliiton puheenjohtajaa kohti. Samalla Özil ilmoittaa maajoukkueuransa lopusta.

Video: Tulosruudun raportti MM-finaalista.

Özil ilmoitti lopettamisestaan sunnuntaina Twitterissä, jonne hän postitti tiedotteensa.

Teksteissä Özil hyökkää voimalla Saksan jalkapalloliiton puheenjohtaja Reinhard Grindelin päälle.

Taustalla asiassa on varsinkin ennen MM-kisoja kuohuttanut tapaus, kun turkkilaistaustainen Özil poseerasi Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin kanssa kuvissa.

– Minulla on kaksi sydäntä: saksalainen ja turkkilainen, Özil kirjoittaa.

Özil painottaa, ettei Saksassa kuohuttaneiden kuvien ollut tarkoitus olla poliittinen kannanotto. Silti Saksan valmentaja Joachim Löw käski Öziliä katkaisemaan lyhyen lomansa kuvien julkaisun jälkeen.

– Minun piti mennä Berliiniin antamaan lausunto, Özil kertoo.

– Kun koitin selittää Grindelille taustojani, hän oli kiinnostunut vain puhumaan omista poliittista näkemyksistään vähätellen minun näkökantaani, Özil jatkaa.

– Kun hänen näkemyksensä olivat lähinnä holhoavia, koimme paremmaksi keskittyä vain MM-kisoihin.

Kirjeen loppua kohden Özil lisää syytöksiä Grindeliä kohtaan.

– MM-kisojen jälkeen Grindel on joutunut kovan paineen alle tekemistään päätöksistä. Hän on julkisesti sanonut, että minun pitäisi selittää tekojani, ja ottaa vastuu Saksan huonoista tuloksista Venäjällä.

– En halua olla enää hänen syntipukkinsa, kun hän ei ole kykenevä hoitamaan työtään. Tiedän, että hän halusi minut pois maajoukkueesta kuvan jälkeen. Hän julkaisi näkemyksensä Twitterissä, mutta Saksan johtoryhmästä Löw ja Oliver Bierhoff tukivat minua.

– Grindelin näkemyksen mukaan olen saksalainen, kun voitamme ja maahanmuuttaja, kun häviämme. Vaikka maksan veroni Saksaan, lahjoitan rahaa saksalaisille kouluille ja voitin MM-kultaa 2014, ei minua hyväksytä yhteiskuntaan, Özil vuodattaa.

– Sinulle Reinhard Grindel: olen pettynyt, mutta en yllättynyt teoistasi.

Kolmisivuisen kirjeensä päätöskappaleessa Özil kertoo, ettei pelaa enää Saksan maajoukkueessa.

– Minulla on tunne rasismista ja epäkunnioituksesta, hän perustelee päätöstään.

Englantilaista Arsenalia edustava Özil ehti pelata Saksan maajoukkueessa yhdeksän vuoden aikana 88 peliä, joissa hän teki 22 maalia.

Lue myös:

    Uusimmat