Jo tuhannet suomalaiset ovat jakaneet Facebookissa Ikean nimissä leviävää huijausta – lupaa lahjakortteja, mutta voi viedä rahasi

2:20

Ikean nimissä leviää Facebookissa huijaus, joka on kerännyt jo tuhansia tykkäyksiä, kommentteja ja jakoja.

Varo Facebook-huijausten lisäksi toisenlaisia huijauksia. Katso yllä oleva video!

Eilen illalla Facebookissa alkoi levitä huijaussivusto Ikean nimissä. Facebookiin perustettiin Ikea Finland -niminen sivusto, jonka yhdessä ensimmäisistä julkaisuista luvattiin arpoa kesän kunniaksi kymmenen 15 000 euron arvoista lahjakorttia.

Tiistaiaamuun mennessä julkaisu on kerännyt jo yli 15 000 reaktiota ja 7 000 jakoa. Itse sivu on saanut jo reilut 2 000 tykkääjää ja saman verran seuraajia.

Suomen Ikean viestintäasiantuntija Janina Myllynen vahvistaa MTV Digille, että kyseessä ei ole aito Ikean sivusto.

– Olemme pyrkineet ilmoittamaan asiasta Facebookille sivuston poistamiseksi, hän kertoo.

Myllysen mukaan Ikea Suomen asiakaspalveluun on tullut yksittäisiä yhteydenottoja huijauskampanjan tiimoilta.

– Asiakaspalveluumme voi aina ottaa yhteyttä, jos on tarpeen saada varmistus Ikean nimissä liikkuvien kilpailujen aitoudesta.

ikea finland huijaus
Ikean nimissä leviävä huijausivusto on levinnyt laajalle suomalaisten keskuudessa.

Tyypillinen kaava

Kerroimme vastaavista Facebook-huijauksista kaksi vuotta sitten, jolloin niitä levisi useiden yritysten, muun muassa Ikean nimissä. Nyt leviävässä huijauksessa on paljon samaa aiempiin verrattuna: huijaussivusto perustetaan, siellä julkaistaan lyhyessä ajassa houkutteleva arvontajulkaisu ja sivun nimi, ulkoasu ja jopa tiedot näyttävät ensisilmäyksellä aidoilta.

Arvonnat leviävät laajalle Facebookissa ihmisten tykkäysten ja jakojen ansiosta. Ne keräävät uskottavuutta nimenomaan suurella osallistujamäärällä, tunnetulla nimellä ja usein todella houkuttelevalla palkinnolla, joka on lähes liian hyvä ollakseen totta.

Huijaussivuston motiivina on todennäköisesti raha. Nyt leviävään Ikea Finland -sivuston arvontapäivitykseen lisättiin myöhemmin kommentteihin linkki, joka vie ulkopuoliselle sivustolle.

Linkin takana kuluttajaa pyydetään lisäämään tietonsa saadakseen Ikean lahjakortin, mutta todellisuudessa hän sitoutuu tilaamaan jäsenmaksuun perustuvan tuotteen. Hintaa tuotteella on 48,99 euroa kuukaudessa.

Hairahduitko huijauksen uhriksi? Lue täältä ohjeet, mitä tehdä.​​​​​​​

Tarkennettu 27.6. klo 9.08, mistä linkki ulkopuoliselle sivulle löytyy.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja