Jo miljoonaluokan sensaatio – Suomen tennispomo avaa Davis Cup -menestyksen rahavirtoja

Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho ennakoi suomalaisryntäystä Davis Cup -pudotuspeleihin: "Näyttää, että Malaga on sinivalkoinen marraskuussa" 1:04
Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho ennakoi suomalaisryntäystä Davis Cup -pudotuspeleihin: "Näyttää, että Malaga on sinivalkoinen marraskuussa"

Mediassa on liikkunut erilaisia summia Suomen tennismaajoukkueen Davis Cup -menestyksen tuomista taloudellisista hyödyistä. Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho kommentoi julkisuudessa liikkuneita lukuja.

Suomi teki historiallisen tempun ja eteni tenniksen Davis Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon. Menestys toi mukanaan ison tukun rahaa liitolle ja pelaajille. 

Davis Cupin sivuilla kerrotaan, että pelaajille varattu palkintopotti on 15 miljoonaa dollaria, eli reilu 14 miljoonaa euroa. Mitä paremmin maat menestyvät, sitä isompi potti on luvassa.Kansainvälisessä mediassa palkintosummat on jaettu seuraavasti: voittajalle 1,96 miljoonaa euroa, toiselle 1,4 miljoonaa, välieräjoukkueille 1,2 miljoonaa, puolivälieräjoukkueille reilu miljoona ja lohkovaiheen joukkueille hieman alle 500 000 euroa.

Tämän listauksen mukaan Suomen pelaajat olisivat tässä vaiheessa tienanneet siis noin miljoona euroa. Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho ei paljasta tarkkoja summia, mutta kertoo, että luvut eivät ole täysin paikkansapitäviä.

– Suuruusluokka oli pikkaisen yläkanttiin, mitä mediassa nyt spekuloitiin. Se on kuitenkin lähellä sitä luokkaa, mitä mediassa on keskusteltu, Purho myöntää.

Pelaajien palkintorahojen lisäksi myös maiden liitot nettoavat sievoisia summia menestyksen myötä. Purho kertoi Helsingin Sanomille syyskuussa, että Suomen tennisliitto sai lohkovaiheen paikasta noin 200 000 euroa. Nyt kun Suomi eteni lohkovaiheesta pudotuspelivaiheeseen, ropisee myös liiton tilille lisää rahaa.

Kokoluokka on hieman pienempi (tässä vaiheessa), mitä liitto sai ensimmäisestä vaiheesta. Samalla logiikalla menee, liiton osuus kasvaa vähemmän ja pelaajien osuus enemmän, Purho pyörittelee.

Paljon mahdollisuuksia

Tennisliiton kassaan kilahtaa siis joka tapauksessa monta sataa tuhatta euroa, jonka voi ohjata toiminnan kehittämiseen tulevaisuudessa. 

Tämä tarjoaa hienon mahdollisuuden, että voidaan rauhassa miettiä, mihin voidaan investoida. Täytyy tarkastella, miten nuoria pelaajia voidaan kehittää tulevaisuudessa ja tukea heitä entistä paremmin. Meillä on varmasti tehtävää naistenniksen puolella, ja me halutaan laittaa jonkinnäköinen kehitysprojketi pystyyn. Kyllä me myös tarvitaan kansainvälisiä tapahtumia ja kansainvälisiä kilpailuja suomeen, että suomalaispelaajilla on mahdollisuuksia pelata kotimaassa kovia otteluita, Purho luettelee mahdollisuuksia.

– Se on kokonaisuus ja näitä kaikkia me ei varmaan saada tehtyä. Täytyy hakea parhaita vaihtoehtoja ja pohtia tarkkaan, mitä pystytään toteuttamaan.

Suomi selvisi lohkovaiheesta jo Davis Cupin kahdeksan parhaan joukkoon. Seuraavaksi Suomi kohtaa Kanadan Malagassa marraskuun lopussa.

Suomen Davis Cup -menestyksen vaikutuksista lisää torstai-illan pitkässä Tulosruudussa klo 22.25.

Lue myös:

    Uusimmat