Jippu kävi läpi avioeron ja julkaisi sen siivittämänä ensimmäistä kertaa vuosiin uutta musiikkia – avaa vaikeaa ajanjaksoa: "Rakkaus on mulle aina kipeää"

6:12
Uutta musiikkia juuri julkaissut Jippu avaa kipeää eropäätöstä: "Rakkaus tekee ihmisestä heikon"

Jippu julkaisee ensimmäistä kertaa vuosiin uutta musiikkia ja kertoo siirtyvänsä myös töihin suomalaisten artistien taustalle.

Muusikko Jippu, oikealta nimeltään Meri-Tuuli Elorinne, loi uraa takavuosina poptähtenä, mutta muutama vuosi sitten hän tuli uskoon ja katosi parrasvaloista. Turun Mikaelinseurakunnassa evankelistana työskentelevä Jippu jätti pitkäksi aikaa popmaailman taakseen, mutta vuoden 2020 tapaninpäivänä muusikko julkaisee ensimmäistä kertaa vuosiin uuden kappaleen.

Koskettava Kaiken se kestää juontaa juurensa avioeroon, jonka Jippu kävi läpi tämän vuoden aikana.

Katso Kaiken se kestää -musiikkivideo alla. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Kipeän prosessin läpikäynyt Jippu kertoo suhtautuvansa rakkauteen tällä hetkellä aralla mielellä.

– Mun sydänhän on sellainen, että kun se rakastaa, niin se rakastaa tulen lailla, että rakkaus on mulle aina kipeää. Toivoisin, että rakkaus olisi aina iloinen asia, mutta joskus musta tuntuu, että rakkaus aina herättää mussa niin monia haavoja ja rikkonaisuuksia. Sillä rakkaus on sellainen, mikä tekee ihmisestä heikon, ja joutuu sitten vielä kestämään sitä omaa heikkoutta, Jippu pohtii.

Avioeron lisäksi toinen suuri elämänmuutos on värittänyt Jipun vuotta 2020. Muusikko oli mukana Olet mitä syöt-ohjelmassa, jonka myötä hän on pudottanut painostaan pois 25 kiloa. Jippu naureskelee, ettei hän ole onnistunut elämään täysin ilman pieniä paheita, sillä sokeritonta Coca-Colaa Jippu myöntää nauttivansa melko usein.

– Muuten olen pitänyt kiinni siitä, ettei sokeri enää kuulu mun elämään. Mutta ei pitänyt kyllä kuulua aspartaamin, että tein siinä typerän jouston. Mutta sokerikoukusta olen vapaa, sitä mulla ei enää ole ja tänäänkin voin kiittää raittiista päivästä. Mulla ei ole erosuruunkaan syötäviä karkkikuppeja missään, että tämä otetaan raakana.

Elämänmuutos ja suuri painonpudotus on tuntunut selkeästi myös kropassa. Jippu kertoo hämmästelevänsä yhä eri ruumiinosien uudelleen löytymisistä, jotka ennen olivat piilossa ylipainon alla. Jipun ihannevartalo on hänen mielestään tässä ja nyt.

– Kyllä se on niin iso asia, etten enää koskaan halua takaisin siihen vankilaan, missä oikeasti elin.

Uusia tuulia ja itsensä etsimistä

35-vuotias Jippu pohtii olevansa tällä hetkellä löytöretkellä sen suhteen, kuka hän oikeasti on. Nainen vitsailee olevansa tyyppi, jolle on tapana, että kaikki suuret muutokset elämässä tapahtuvat samaan aikaan. Vuosi 2020 on ollut mullistava, monella tapaa.

Palautetta Olet mitä syöt -ohjelmasta on tullut myös runsaasti. Satoja ja jälleen satoja tsemppiviestejä on tulvinut sekä kiitoksia siitä, että Jippu esitteli kipukohtansa rehellisesti ja vilpittömästi julkisuudessa. Positiivista palautetta on tullut myös työpaikalta, omasta seurakunnasta.

– En ole saanut negatiivista palautetta kertaakaan. Kun ajattelin, että nyt varmasti seurakunnilta tulee, kun tulee ero ja ruvetaan laihduttamaan ja tämmöistä, mikä ikään kuin näyttää pintapuoliselta, niin on tullut rohkaisuja ja rukouksia lähes koko seurakuntakentältä. Mikä on sinällään hyvin erikoista, jos ajatellaan, että vaikka 80-luvulla jos olit seurakunnan työntekijä ja tuli avioero, niin eihän sulla ollut mitään asiaa sen jälkeen enää työpaikalle.

Jippu on työskennellyt jo tovin Suomea kiertävänä evankelistana, mutta nyt hänen työnkuvansa on laajenemassa – yllättäen jälleen popmusiikin puolelle. Jippu aloittaa Warner Musicilla house writer -nimikkeellä lauluntekijänä muille artisteille.

– Se tuntuu aika hienolta. Lähden sinne sellaisella asenteella, että olen tinkimättömästi runotyttö sellaisena kuin olen, ja jos joku tähdistä haluaa joskus laulaa jonkun mun melodramaattisen rakkauslaulun, niin se on kunnia.

Muutoksen vuoteen on mahtunut iloa ja surua, vaikeuksia ja voittoja Jipun elämässä. Kaikesta huolimatta uudella löytöretkellä oleva muusikko kokee olevansa onnellinen.

– Olen usein onnellinen sellaisissa hetkissä, kun ihmisen ”kuuluisi” olla onneton.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja