Laulajana uraa luonut Jippu löysi uskon ja pelastui elämässään vallineelta helvetiltä – asuu nykyään seurakunnassa ja on omistautunut muiden auttamiselle: "Jätin kaiken sellaisen, mitä aiemmin rakastin"

5:06
Kyyneliin herkistynyt Jippu esitti tunnelmallisen kappaleen uutuusohjelmassa

Jippu muutti elämänsä löydettyään uuden uskon ja kutsumuksen muiden auttamisesta.

Jippu, oikealta nimeltään Meri-Tuuli Elorinne,  tuli tunnetuksi 2000-luvun alun jälkeen herkkänä tulkitsijana ja poptähtenä, jonka suosituimpiin kappaleisiin lukeutuu muun muassa Samuli Edelmanin kanssa toteutettu herkkä duetto Jos sä tahdot niin. Vuosia sitten Jippu teki kuitenkin täyskäännöksen elämässään.

34-vuotias Jippu on asunut jo joitakin vuosia Turussa työskennellen Mikaelinseurakunnassa. Sen lisäksi, että Jippu sekä hänen aviomiehensä Sami Elorinne työskentelevät kumpikin täyspäiväisesti seurakunnassa, he asuvat viisivuotiaan Romeo-poikansa kanssa seurakuntakodin yläkerrassa.

Perhe elää ja hengittää täysillä elämää seurakunnassa, kristillisen yhteisön keskellä.

– Istuskelen tässä ja katselen Turun ehkä kiireisintä katua, asutaan tässä ihan keskustassa, Jippu kuvailee näkymiä työhuoneesta, jonka hän jakaa seurakunnassa aviomiehensä kanssa.

Jippu löysi uskon ja uuden elämän kirkkoyhteisössä seitsemän vuotta sitten.

Jippu oli elänyt myös lapsuutensa seurakunnassa, sillä hänen äitinsä oli lähetyssihteeri. Naisen mukaan hänestä tuntuukin siltä kuin hän olisi palannut omaan, henkiseen turvapaikkaansa.

Kirkko on läsnä elämässä joka päivä. Kun Jippu laskeutuu hissillä alas kotoaan seurakunnan tiloihin, hän törmää usein kirkkoherraan rappukäytävässä. Kun menee pihalle, on sekin tuttu näky, että diakonit ovat jakamassa ruokakasseja niitä tarvitseville.

– Tässä kirkon ilmapiirissä ja kirkon arvojen keskellä eläminen on muuttanut koko elämän. Rakastan tätä paikkaa, tämä on elämäntapa eikä vain duuni. Tämä on koko elämänkutsumus.

Auttamistyöstä löytyi kutsumus

Työ seurakunnassa on hyvin monipuolista, ainakin Jipun osalta. Hän toimii tällä hetkellä musiikkievankelistana, mikä tarkoittaa monipuolista musiikki- ja auttamistyötä seurakunnissa ympäri Suomen.

Lisäksi Jippu on toteuttanut kirkossa useita erilaisia kohtaavan työn projekteja ja kertoo yrittäneensä omalla tavallaan luoda uutta kristillistä kulttuuria seurakuntaan. Mikaelinseurakunnassa toimii sen oma suuri, tunnettu gospelkuoro Aboa Gospel, jonka solistina Jippu on toisinaan toiminut. Lisäksi hän on yhä keikkaileva gospellaulaja. Kaiken tämän lisäksi Jipulla on saarnavuoroja, ja hän on tehnyt myös lähetystyötä esimerkiksi Afrikassa.

– Tämä on ihmisläheistä, kohtaavaa työtä, jonka tavoitteena on saada ihmiset tuntemaan rakastava jumala. Sitten laulan täällä koko ajan, musiikkihan on se, mitä kautta tavoitan niitä ihmisiä. Kierrän ympäri Suomea evankelioimassa ja laulamassa.

Jippu kertoo antautuneensa elämässään täysin sille kutsumukselle, jonka hän sai seitsemän vuotta sitten. Naisen mukaan tämä kutsumus pelasti hänet suoranaiselta helvetiltä, missä hän tuolloin eli.

– Sain raitistua ja löysin uuden elämän, uudistuin uskossa ja lähdin jumalanpalvelustyöhön. Jätin viihdealan, jätin popmusiikin, jätin kaiken sellaisen mitä aiemmin rakastin ja mikä jopa oli unelmaani.

– Paljosta olen luopunut oman mielenterveyteni ja oman tyyneyteni säilyttämiseksi. Löysin sellaisen elämän, missä mulla on tänä päivänä hyvä olla. Tämmöistä hyvin tavallista ja kohutontahan tämä on.

Se lisäksi, että Jippu tekee työtään seurakunnassa, hän työstää tällä hetkellä vuonna 2021 ilmestyvää elämäkertaansa. Teos on Jipulle kuin tilinpäätös aiemman elämänsä suhteen.

Elämäkerrasta saisi Jipun mukaan halutessaan radikaalin ja hullun, mutta hän haluaa sen olevan ensisijaisesti kasvutarina. Tarina, jossa hän kertoo rohkeasti tehneensä paljon virheitä, mutta saanut sekä antanut anteeksi.

– Haluan kirjassa kiittää elämän varrella olleita ihmisiä ja niitä, keitä olen rakastanut.

Uusi elämä ei ole muuttanut omaa luontoa

Menneisyyden haavojen parantaminen tulee Jipun mukaan kestämään vielä vuosikausia. Jippu on puhunut avoimesti olevansa yhä toipuva alkoholisti, joka koki aikoinaan pakenevansa muun muassa omaa herkkyyttään avaamalla pullon korkin.

– Se hurja elämä mikä lehdissä on ollut ja mistä kaikki tietävät on ollut kuitenkin ihan täydellisesti totta ja se on ollut elettyä elämää. Niin onhan se jättänyt muhun jälkensä. Mutta siinä on kuitenkin mielettömät voimavarat kuitenkin sitten tässä työssä, kun kohtaa päihdeongelmaisia, mieleltään rikkoutuneita ja muita muulla tavoin haavoitettuja. Suurin kiitokseni kuuluu kaikelle menneisyydelle.

Vaikeat ajat kasvattivat ja tekivät Jipusta myös suvaitsevaisen. Vaikka hänen elämänsä on muuttunut paljon, hän kertoo pysyttelevänsä kuitenkin uskollisena itselleen. Vanha elämä on jotain, mitä muistella, niin hyvässä kuin pahassakin.

 –Tein juuri semmoisen biisin missä lauletaan, että ”Haudalla vanhan elämän, sytytän sille kynttilän”. Se ehkä kuvaa sitä kokemusta, että kävelen tänä päivänä vanhan elämäni haudalle ja voin oikeasti sytyttää sille kynttilän ja ajatella, että hei, se oli hyvä elämä, mutta nyt jonkin on muututtava.

Jippu kokee, että kristillisessä yhteisössä hänet on aina hyväksytty sellaisena kuin hän on: suorapuheisena, omalla tavallaan rosoisena sekä rikkinäisenä ihmisenä. Jippu kertoo, että aikoinaan, sekä ehkä edelleenkin, hän on erikoinen ilmestys seurakunnassa.

– Silloin kun olen tullut tähän seurakuntaan töihin mulla oli pilottitakki ja puolisiili ja olikohan mulla nuuskakin huulessa vielä silloin, kun olen aloitellut näitä hommia. Vai ehkä olin juuri lopettanut.

– Vaikka on tullut uskoon, haluaa tehdä muutoksia elämäänsä ja on löytänyt jonkun tasapainon, niin eihän se koskaan sitä todellista persoonaa vie. Ihminen jää, hullu huumorini, höpsöt ideani ja radikaalit mielipiteeni. Mutta kyllähän ne ovat hioutuneet siitä, mitä olen ollut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja