Mainos

Jihadismitutkija: Suomalaisnaisen sieppaajia ei todennäköisesti saada koskaan kiinni

2:40

Afganistanissa vapautetun suomalaisnaisen sieppaajia ei todennäköisesti koskaan saada kiinni, arvioi jihadismitutkija ja itsekin siepattuna ollut Atte Kaleva.

Ulkoministeriö tiedotti tänään aamulla, että Afganistanin Kabulissa toukokuussa siepattu 37-vuotias suomalaisnainen on vapautettu.

Suomalaisviranomaiset kertoivat iltapäivällä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että sieppaajat ovat yhä karkuteillä, ja Afganistanin viranomaiset etsivät tekijöitä.

– Epäilen vahvasti, että heitä (sieppaajia) ei koskaan saada kiinni. Afganistan on aikamoisessa kaaostilanteessa, ja siellä on aika paljon muitakin ongelmia. Nyt kun tilanne on päättynyt onnellisesti, niin totta kai intresseissä on löytää tekijät, mutta en usko, että hirveän kovasti etsitään.

Suomalaisviranomaiset eivät ottaneet kantaa sieppaajien mahdolliseen lukumäärään, mutta sanoivat, että yhdelle henkilölle kyseinen sieppaus olisi iso operaatio.

Kalevan mukaan vaikuttaa todella siltä, että Suomi ei ole maksanut naisen vapauttamisesta lunnaita sieppaajille, kuten ulkoministeri Timo Soini sanoi tänään tiedotustilaisuudessa.

– Kyllä tällainen maksu näkyisi jollain lailla valtion rahoissa. Ei meillä ole ylimääräistä holkkumaa, mistä näitä rahoja otettaisiin ja laitettaisiin menemään ilman, että kukaan saisi tietää niistä, Kaleva sanoi.

Hän kommentoi aiemmin tänään MTV Uutisille uskovansa, että sieppaajien kanssa oltaisiin tehty jonkinlainen sopimus.

2:20

6:36

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.