Mainos

Jesuiittojen rukoussivut imuroivat kävijöitä

Irlannin roomalaiskatolisten jesuiittojen perustamat sivut tarjoavat päivittäin kuusivaiheisen rukoilutuokion. Sivut ovat vetäneet puoleensa käyttäjiä ympäri maailmaa, aina Havaijilta Abu Dabiin saakka. Päivässä sivuilla käy noin 3 000 henkilöä.

Krusifiksi

Eniten yllättynyt sivujen suosiosta on niiden suunnittelija, jesuiittapappi Peter Scally. "Olen ällistynyt, kuinka hyvin tämä on toiminut. Internet on todellakin ihanteellinen paikka rukoilemiselle", hän kertoo uutistoimisto Reutersille.

"Vuosi sitten perustetuilla sivuilla, osoitteessa www.sacredspace.ie, on tähän mennessä käynyt 400 000 henkilöä", kertoo Scally. Lukumäärä on hänen mukaansa kasvussa. Sivut on käännetty myös espanjaksi, portugaliksi sekä gaelin kielelle. Käännöksiä aiotaan tehdä myös muille kielille. Sivut vetävät puoleensa eniten käyttäjiä Irlannista, mutta myös britit ja yhdysvaltalaiset käyvät sivuilla paljon. "Kiireisessä nykymaailmassa sivut tarjoavat tilaa mietiskelylle ja lepoa räikeästä grafiikasta sekä mainonnasta."

Sivuja ylläpitää kolme pappia ja yksi vapaaehtoinen maallikko. Rahoituksesta vastaavat jesuiitat, joiden mainoskampanja aikaisemmin tänä vuonna julisti, että "Praying is PC" ("Rukoileminen on PC"). "Sanaleikki perustui ajatukseen, että Irlannissa ei enää ole poliittisesti oikein (Politically Correct) puhua uskonnosta ja uskosta -- kuten seksistä puhuminen ei ollut viktoriaanisella ajalla", Scally sanoo.

Jesuiittojen mukaan heidän sivuihinsa verrattavaa www:ssä tapahtuvaa toimintaa ei ole olemassa, vaikka Internet yleistyy koko ajan kirkonkin käytössä.

Viime viikolla Irlannin katolinen kirkko, jolla on vaikeuksia löytää työntekijöitä maan 56 seurakuntaan, alkoi hankkia pappeja nykyaikaisin menetelmin Internetin avulla. Kirkko toivoo saavansa Internetin avulla uusia työntekijöitä Irlannissa. Se haluaa myös ulottua miljoonien irlantilaisten siirtolaisten luokse ympäri maailmaa.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.