Jessica tapasi nykyisen kumppaninsa vasta 12 vuotta sen jälkeen, kun oli jo synnyttänyt tämän lapsen

5:33
Yllä olevalla videolla keskustellaan DNA-sukututkimuksen yleistymisestä.

12 vuotta aiemmin amerikkalaisnainen oli synnyttänyt tuntemattoman spermanluovuttajan avulla tyttären. Sitten hän tapasi tämän miehen ja päätyi hänen kanssaan yhteen, uutisoi muun muassa New York Post.

2000-luvun alussa amerikkalainen Jessica Share halusi perheenlisäystä silloisen naispuolisen kumppaninsa kanssa, joten pariskunta päätyi etsimään sopivaa spermanluovuttajaa.

Jessican ja hänen kumppaninsa huomion kiinnitti erään ruskeatukkaisen, urheilusta pitävän "kirjailijan, muusikon ja taksikuskin" profiili.

Miehen luovuttaman sperman avulla Jessica tuli raskaaksi, ja esikoistyttö syntyi vuonna 2005. Jessica halusi puolisonsa kanssa vielä toisen lapsen, ja he hyödynsivät jälleen saman miehen luovuttamaa spermaa.

Spermanluovuttajan henkilöllisyys paljastui DNA-testin takia

Kolme vuotta sitten, Jessican erottua jo kauan sitten vaimostaan, hänen tyttärensä Alice alkoi etsiä tietoa sukunsa historiasta DNA-sukututkimuksen kautta. 11-vuotiaan tytön tuloksista kävi ilmi, että hänen biologinen isänsä oli nimeltään Aaron Long.

Nimi on Yhdysvalloissa varsin yleinen, joten etsintätyö ei ollut helpoimmasta päästä. Jessica kuitenkin päätti löytää miehen ja kävi työn touhuun. Äiti ei ollut koskaan nähnyt kuvaa Aaronista, mutta spermapankin profiilista saatujen tietojen avulla hän onnistui löytämään oikean miehen ja tämän osoitteen.

Jessica otti mieheen yhteyttä, ja he alkoivat keskustella sosiaalisessa mediassa.

– Aaron lähetti 50-sivun pituisen elämänhistoriansa, jonka hotkin. Hän oli viettänyt muutamia vuosia bändissä kaupungissa, jossa me asuimme. Kuinka monta kertaa olimmekaan kävelleet hänen ohitseen supermarketissa, minä mietin, Jessica kirjoittaa BBC:n nettisivuilla.

Onnelliseksi pariskunnaksi

Lopulta Jessica ja Aaron tapasivat, ja myös tytär Alice esiteltiin miehelle.

– Kun tapasimme oikeasti, en tiedä, meidän molempien oli entistä vaikeampi kiistää kiinnostustamme, Jessica kuvaa Good Morning Americalle.

Aluksi Jessica oli varuillaan, kuten hänen tapoihinsa kuului. Lopulta hän päätyi kuitenkin Aaronin kanssa yhteen.

Nyt Jessica, Alice ja Aaron asuvat yhdessä Aaronin kodissa Seattlessa ja ovat onnellisia. Jessican toinen tytär, jonka syntyi myös Aaronin spermasta, asuu hänen ex-vaimonsa kanssa.

– Se on kuin eläisin science fiction -tarinassa, kommentoi Aaron.

1990-luvulla ahkerasti spermaa luovuttanut Aaron uskoo, että hänellä voisi olla jopa 67 biologista lasta. Ainakin kahdeksan heistä on perheen tiedossa, ja Jessica ja Alice ovat olleet ainakin kahteen tytön sisarpuoleen yhteydessä.

– Minusta tuntuu, ettei minusta tule näiden lapsien vanhempi, mutta minusta tuntuu, että voin olla heidän ystävänsä, ja voin olla ehkä joku, jota he voivat katsoa ja ajatella, kun he pohtivat luonteen ja ympäristötekijöiden kysymyksiä, Aaron kuvaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja