Jesse Puljujärvi debytoi, pääsi kokeilemaan Ahon vierelle – suomalaiset tehokkaana

Suomalaiset olivat laajasti esillä yön NHL-kierroksella. Suomalaisittain mielenkiinto kohdistui Carolinan otteluun, kun Jesse Puljujärvi pelasi ensimmäisen ottelunsa Hurricanes-paidassa.

Jääkiekon NHL:ssä Pittsburgh Penguins voitti Philadelphia Flyersin 5–1, ja Nashville Predatorsista hiljan Pittsburghiin kaupattu Mikael Granlund avasi viimein pistetilinsä uudessa joukkueessaan.

Granlund oli mukana syöttämässä joukkueen ensimmäistä maalia sekä teki viimeisen maalin alle minuutti ennen peliajan päättymistä.

Kotikaukalossaan pelannut Pittsburgh pääsi johtoon jo ensimmäisessä erässä. Philadelphia ehti tasoittaa, mutta toisessa erässä Pittsburgh pääsi takaisin johtoon ylivoimamaalilla. Kolmannen erän loppupuolella Pittsburgh tykitti vielä kolme maalia.

Philadelphian suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen ahkeroi jäällä yli 22 minuuttia.

Myös Colorado Avalanche voitti kotonaan, vaikka ottelu Arizona Coyotesia vastaan venyi jatkoajalle. Peli päättyi lopulta maalein 3–2, ja Coloradon Mikko Rantanen oli syöttämässä jatkoajan ratkaisumaalia.

Rantanen nappasi ottelusta myös toisen syöttöpisteen, ja joukkuetoveri Artturi Lehkonen yhden. Arizonan Matias Maccelli kirjasi pelistä myös syöttöpisteen.

Jesse Puljujärvi debytoi

Suomalaispelaajat jäivät nuolemaan näppejään myös Carolina Hurricanesin kohdatessa Vegas Golden Knightsin. Vegas onnistui pelaamaan nollapelin ja voitti maalein 4–0.

Edmontonista Carolinaan siirtnyt Jesse Puljujärvi teki debyyttinsä joukkueessa. Hän pelasi alkuottelun nelosketjun laidassa Paul Stastnyn ja Stefan Noesenin rinnalla.

Puljujärveä kokeiltiin hieman eri paikoilla, ja toisessa erässä suomalainen pääsi viilettämään Sebastian Ahon vierellä, kun Andrei Svetshnikov oli hoidettavana pienen loukkaantumisen jälkeen.

Puljujärven saldo jäi laihaksi, kuten koko Carolinan miehistön. Suomalainen pelasi vajaat 13 minuuttia, laukoi maalia kohti kolme kertaa ja kirjautti tililleen plusmiinus-tilastoon saldon miinus yksi.

Laineen maali ei auttanut Columbusta

Columbus Blue Jacketsin Patrik Laine teki joukkueensa avausmaalin St. Louis Bluesia vastaan, mutta se ei auttanut Columbusta voittoon. St. Louis voitti luvuin 5–2.

Laine ylsi pisteille neljännessä perättäisessä pelissään. St. Louisin Kasperi Kapanen jäi tehopisteittä.

Florida Panthersin ja Winnipeg Jetsin kohtaaminen venyi jatkoajalle asti. Ottelun vei lopulta Winnipeg maalein 5–4.

Winnipeg johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 3–1, ja toinen erä päättyi 4–2. Florida ottikin viimeisessä erässä kirin päälle, ja joukkueen kapteeni Aleksander Barkov oli syöttämässä 4–4-tasoitusmaalia. Barkov sai myös joukkueensa toisesta maalista syöttöpisteen.

Jatkoajalla ratkesi myös Buffalo Sabresin ja New York Rangersin kohtaaminen, jossa varsinaisen peliajan ainoat maalit nähtiin toisessa erässä. Rangers vei lopulta pelin 2–1. Buffalolle häviö oli neljäs perättäinen.

Buffalon maalilla Ukko-Pekka Luukkonen torjui 24 kertaa. Joukkuetoveri Henri Jokiharju jäi tehopisteittä, kuten myös Rangersin puolella Kaapo Kakko ja Niko Mikkola.

New Jersey Devils voitti vieraissa Montreal Canadiensin 3–1. New Jerseyn Erik Haula ja Montrealin Jesse Ylönen jäivät molemmat pisteittä.

Washington Capitals kävi hakemassa vierasvoiton New York Islandersista maalein 5–1. Toronto Maple Leafs otti puolestaan komean kotivoiton Edmonton Oilersista maalein 7–4, ja Tampa Bay Lightning voitti kotonaan Chicago Blackhawksin 3–1.