Jesse Puljujärvi avasi tehohanansa Carolinassa – suoritus sai suomalaisen silauksen

Video: Tulosruutu raportoi NHL-yön suomalaistapahtumista.

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanes voitti New York Islandersin kotonaan 2–1. Jesse Puljujärvi ylsi ensimmäistä kertaa pisteille Carolinan paidassa.

Islanders johti ottelua avauserän jälkeen Jean-Gabriel Pageaun maalilla 1–0.

Carolina tuli toisessa erässä tasoihin, kun Jesperi Kotkaniemi onnistui Jesse Puljujärven ja Stefan Noesenin syötöistä. Maali oli Kotkaniemelle kauden 15:s. Puljujärvelle syöttöpiste oli ensimmäinen Carolinan riveissä. Torniolainen ehti pelata tehopisteittä kymmenen ottelua Carolinan paidassa, ja lisäksi hän huilasi välillä pari ottelua katsomon puolella.

Carolinan 2–1-voittomaalin teki päätöserässä Jordan Martinook.

Carolinan muista suomalaisista Sebastian Aho jäi pisteittä, maalivahti Antti Raanta oli huilivuorossa ja Teuvo Teräväinen sairaana.

New York Islandersille tappio oli hankala, sillä joukkue taistelee itäisen konferenssin kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta Pittsburgh Penguinsin ja Florida Panthersin kanssa.

Pittsburghille tärkeä voitto

Pittsburgh Penguins voitti Pennsylvanian osavaltion paikallistaistelussa Philadelphia Flyersin maalein 4–2. Pittsburgh himoitsee pudotuspelipaikkaa, ja siksi voitto oli sille erittäin tärkeä, kun New York Islanders hävisi samaan aikaan.

Pittsburghin Mikael Granlund oli alustamassa Ryan Poehlingin päätöserässä tyhjään rysään tekemää Pittsburghin neljättä maalia, joka sammutti lopulta Philadelphian uhittelut. Granlundilla on nyt koossa tehot 10+30 tältä kaudelta.

Philadelphian Rasmus Ristolainen ei pelannut ottelussa.

Detroit Red Wings voitti toisen NHL:n alkuperäisjoukkue Toronto Maple Leafsin vieraissa maalein 5–2. Alkutahdit Detroitin voitolle löi yllättävä pelaaja: puolustaja Olli Määttä, joka iski läpiajosta. Maalin lisäksi Määttä myös syötti yhden osuman, ja jyväskyläläisen tehot tältä kaudelta ovat nyt 6+15.

Columbus Blue Jackets voitti Ottawa Senatorsin 4–3-jatkoajalla. Columbuksen Joona Luoto jäi tehoitta ottelussa. Ottawan toisena maalivahtina ottelussa oli Kärpistä SM-liigakauden jälkeen Pohjois-Amerikkaan siirtynyt Leevi Meriläinen.

Winnipeg Jets voitti New Jersey Devilsin 6–1. Winnipegin Saku Mäenalanen oli toisen peräkkäisen ottelun katsomon puolella. New Jerseyn Erik Haulalla oli vaikea ottelu, ja suomalainen oli kolmesti jäällä Winnipegin tehdessä maalin tasakentällisin.

Boston ratkaisi voiton lopulta voittolaukauskilpailussa

Boston Bruins voitti St. Louis Bluesin voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 4–3. Runkosarjan paras joukkue Boston johti ottelua kahden erän jälkeen maalein 3–1 mutta päästi St. Louisin mukaan otteluun päätöserässä.

Torey Krug ja Jordan Kyrou nostivat St. Louisin päätöserässä tasatilanteeseen 3–3 ja pakottivat Bostonin jatkoajalle. Kun se ei tuonut ratkaisua, ottelu ratkesi voittolaukauskilpailussa.

Bostonin Charlie Coyle oli ainoa onnistuja voittolaukauskilpailussa, ja näin Boston voitti ottelun 4–3.

St. Louisin Kasperi Kapanen jäi ottelussa pisteittä. Kesken kauden Pittsburgh Penguinsista siirtyneen suomalaisen tehot kuluvalta kaudelta ovat 14+18.

Vuoden 2019 NHL:n mestarijoukkueen St. Louisin kausi päättyy runkosarjaan.

Bostonin tehopelaaja ottelussa oli hyökkääjä Trent Frederic, joka syötti kaksi maalia. St. Louisin tehokkain oli kaikki joukkueen kolme maalia alustanut Brayden Schenn.

Lue myös:

    Uusimmat