Carolinan Sebastian Aho kovassa syöttövireessä – Mikael Granlund laukoi Nashvillen jatkoajalle

NHL:ssä Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Aho syötti peräti kolme maalia, kun Carolina kaatoi Florida Panthersin 5–2. Aho on nyt kerännyt tällä kaudella 21 maalisyöttöä.

Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkovin kaksi maalia jäivät ottelussa lopulta laihaksi lohduksi, vaikka Florida johti ottelua kahden erän jälkeen Barkovin maaleilla.

Carolinan toinen suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen oli yhä aivotärähdyksen vuoksi sivussa ottelusta, mutta on kuitenkin palannut jo luistelemaan. Teräväinen on viimeksi pelannut yli kuukausi sitten. Hän on ollut aiemmin tällä kaudella sivussa aivotärähdyksen sekä koronatartunnan vuoksi. Pelejä Teräväiselle on kertynyt vasta 13.

Floridan Eetu Luostarinen ja Juho Lammikko jäivät pisteittä ottelussa. Floridan suomalaispuolustaja Markus Nutivaara ei ollut kokoonpanossa.

Kaapo Kakko pisteille Rangersin maali-ilottelussa

New York Rangersin suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko keräsi ottelussa Pittsburgh Penguinsia vastaan tehot 1+1. Kakko syötti Alexis Lafrenieren tekemän 5–1-voittomaalin ja teki itse Rangersin 6–2-osuman. Maali oli Kakolle kauden kuudes. Rangers voitti ottelun 8–4.

Pittsburghin suomalaisista Kasperi Kapanen oli edelleen loukkaantuneena ja puolustaja Juuso Riikola seurasi ottelun katsomon puolelta.

NHL:n tämän kauden heikoin joukkue Buffalo Sabres voitti New Jersey Devilsin maalein 5–3. Ottelun viimeisen maalin teki Buffalon Rasmus Ristolainen, jonka omalta puolustusalueelta lähtenyt lyöntilaukaus meni New Jerseyn tyhjään maaliin. Ristolaiselle maali oli kauden neljäs.

New Jerseyn suomalaiset Janne Kuokkanen ja Sami Vatanen jäivät ottelussa pisteittä, kuten myös Buffalon Henri Jokiharju. Vielä aamujäiden jälkeen Buffalon kokoonpanossa ennakoitiin pelaavan kolmannen suomalaisen Arttu Ruotsalaisen, mutta hänen NHL-debyyttinsä siirtyi myöhäisempään ajankohtaan.

Granlund iski tasoituksen

Nashville Predators otti Detroit Red Wingsistä 3–2-voiton voittolaukauskilpailun jälkeen.

Nashvillen Mikael Granlund teki kauden yhdeksännen maalinsa. Granlundin 2–2-tasoitus auttoi Nashvillen jatkoajalle ja lopulta voittolaukauskilpailuun. Siinä Nashville oli etevämpi, kun Juuse Saros pysäytti molemmat Detroitin yritykset. 

Nashvillen Eeli Tolvasella oli hankalampi ilta, sillä suomalainen oli jäällä Detroitin molempien maalien aikana. Detroitin kokenut Valtteri Filppula alusti joukkueensa avausmaalin.


Lue myös:

    Uusimmat