Jesse Joensuu ratkaisi sähäkästi maalin edestä – Jokerit nousi lauantain kurimuksesta, vastustajan maalivahti torjui lähes 50 kertaa

Helsingin Jokerit kohtasi maanantaina jääkiekon KHL:ssä Traktor Tsheljabinskin. Ottelu oli kaukana lauantaisesta kuuden maalin ryöpytyksestä, sillä suomalaisjoukkue nappasi kiekkosateen jälkeen voiton 1-0. Ratkaisijana toimi Jesse Joensuu.

Jokerit pelasi viimeksi lauantaina, jolloin Barys Astana murjoi helsinkiläiset maanrakoon 8-2. Maanantaina kellossa oli täysin toinen ääni, sillä peli Traktor Tsheljabinskiä vastaan oli 0-0-lukemissa vielä reilut kolme minuuttia ennen päätöserän loppua. 

– Ennen tätä peliä olimme pelanneet kahdeksan hyvää erää ja yhden huonon, joten ei meidän tarvinnut olla huolissaan. Mielestäni loppupeleissä on ihan sama häviätkö 2–8 vai 2–3, maanantaina ratkaisuosuman tehnyt Jesse Joensuu sanoi Jokereiden tiedotteessa.

Maalihanat aukesivat kuitenkin ajassa 56.38, kun Joensuu napautti kiekon maalin kulmalta sisään. Osuma oli voimahyökkääjän kauden seitsemästoista.

– Saan pelata hyvien pelaajien kanssa ja silloin paikkoja tulee. Kun en siitä ensimmäisestä paikasta laittanut sisään, niin toisesta oli jo laitettava. Kyllä siinä vähän tuuri kävi, että sain ilmasta kiekon laitettua sisään, Joensuu kertasi. 

Jokerit ei niukista lukemista huolimatta päästänyt isäntiä helpolla varsinkaan päätöserässä. Kotijoukkueen maalivahti Vasili Demtshenko torjui maanantaina huimat 46 kertaa, kun taas vierailijoiden Janis Kalnins koppasi kiekon vain 17 kertaa.

Kolmannessa erässä torjunnat menivät 19-1.

– Voin puhua vain omasta puolestani, mutta kyllä turhautti kun ei mennyt kiekko sisään paikoista. Kokeneena pelaajana on kuitenkin ihan turha jäädä murehtimaan. Jaksoimme tehdä hyvin töitä ja luoda tilanteita, Joensuu tuumasi. 

Jokerit pelaa seuraavan kerran viikon kuluttua Riikassa Dinamon vieraana.

Juttua muokattu klo 20.01: Lisätty Joensuun kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat