Jokerien avainhahmo mehusteli Linnan juhlilla – "Hyvät pirskeet itsenäisen Suomen takia"

Jokereista ei millään muotoa putkahtanut maanantaikappaletta Helsingin Areenalla, kun se kohtasi Moskovan Spartakin joulukuun ensimmäisessä KHL-kotiottelussaan.

Vieraskiertueelta viikonloppuna palannut Jokerit voitti 3–2. Spartak oli vienyt kauden kaksi aiempaa kohtaamista, joten ainakin tällä mittarilla Lauri Marjamäen ryhmän peli alkaa olla kuosissaan.

Varsinkin ensimmäisessä erässä se oli juuri sitä. Steve Moses vippasi etuyläkulmaan jo viiden minuutin pelin jälkeen Henrik Haapalan oivasta alustuksesta. Perjantaina Presidentinlinnassa juhlinut viime kevään maailmanmestari Mikko Lehtonen lisäsi ylivoimalla 2–0-osuman, mutta Spartak kavensi heti perään.

Toinen erä oli tasaisempi, mutta Jokerit voitti senkin Sami Lepistön ylivoimamaalilla. Vuosikerran 2011 maailmanmestari pussitti pakkiparinsa Lehtosen siniviivalaukauksen paluukiekon vain muutama sekunti ennen erätaukoa.

Spartakin terävin kenttäpelaaja Kaspars Daugavins kavensi kolmannessa erässä, mutta sitä pidemmälle vieraiden kiri ei riittänyt. Tästä on osin kiittäminen myös Jokerien maalivahtia Janis Kalninsia.

Alivoimakin toimi

Lehtoselle joulukuu on ollut tähän asti yhtä juhlaa. Joukkue kulkee voitosta voittoon ja pelaa nyt varsin hyvää jääkiekkoa.

–  Palaset ovat lähteneet loksahtamaan paikoilleen. Tarkoitus on kehittyä koko ajan ja nyt menee parempaan suuntaan.

Hän oli mielissään siitä, että joukkuekaverit taistelivat perjantaina vajaalla miehistöllä voiton Sibir Novosibirskistä vieraskiertueen päätteeksi. Lehtonen oli samaan aikaan Veli-Matti Savinaisen ja Marko Anttilan kanssa Linnan juhlissa.

–  Se oli hieno kokemus. Hyvät pirskeet itsenäisen Suomen takia.

Maalinteossa onnistuminen lämmitti Lehtosen mieltä, varsinkin kun myös pakkipari Lepistö onnistui.

–  Siinä aukesi pienellä rytminvaihdoksella tilaa. Kiva, että tulee onnistumisia monelle äijälle.

Myös Jokerien päävalmentaja Marjamäki piti Lepistön osumaa ratkaisevana.

–  Ensimmäinen erä oli meiltä vahva ja tärkeä Lepistön maali toisen lopussa. Kolmannessa erässä saimme kolme jäähyä, mutta alivoima oli erinomaista, ja saimme ylivoimalla kaksi maalia, Marjamäki tähdensi erikoistilanteista.