Jesperi Kotkaniemi teloi NHL:n tähdistöpeliin valitun ruotsalaisen supertulokkaan oudossa tilanteessa – "En usko että hän tiesi mitä tapahtuu"

Huimaa alkukautta NHL:ssä pelannut ruotsalaistulokas Elias Pettersson joutui jättämään ottelun kesken väännettyään jalkansa erikoisessa kamppailutilanteessa Jesperi Kotkaniemen kanssa.

Keskiviikkona NHL:n tähdistöotteluun valittu Pettersson taklasi Vancouverin ja Montrealin välisessä ottelussa Kotkaniemeä oman maalinsa takana, ja suomalaistulokas seurasi vastustajaa vielä tilanteen mentyä ohi.

Kotkaniemen koukkimisen jälkeen kaksikon jalat sotkeutuivat toisiinsa. Petterssonin oikea jalka vääntyi ikävän näköisesti alimmaiseksi. 20-vuotias ruotsalainen poistui tämän jälkeen kaukalosta omin jaloin toisessa erässä eikä palannut enää peliin.

Kotkaniemi kävi tilanteen jälkeen pahoittelemassa tapahtunutta Petterssonilta ja taputti tätä mailalla polvisuojiin. Tilanteen vierestä nähnyt Vancouver-hyökkääjä Brandon Sutter näki sen vain epäonniseksi.

– Se oli törmäys. En usko, että hän todella tiesi, mitä on tapahtumassa, Sutter sanoi Kotkaniemestä Sportsnetin haastattelussa.

Samaa sanoi Canucks-valmentaja Travis Green.

– Kaksi pelaajaa jäi kiinni toisiinsa. Katsoin sen monta kertaa. Se ei ensinnäkään ollut likainen tilanne heidän pelaajaltaan, Green vahvisti toimittajille.

– Häntä koukittiin vähän, ja "Petty" itse asiassa tuuppi vähän takaisin yrittäen ehkä antaa vastataklausta. Kaksi nuorta poikaa kaatui jäähän, Green summasi.

Edellisessä ottelussaan hattutempun paukuttanut Pettersson on NHL-kauden tulokaspörssin ylivoimainen ykkönen tehtyään 38 ottelussa 22+20=42 pistettä. Kauden alussa hän teki kolme maalia kahteen ensimmäiseen peliinsä ja saalisti tehot 2+3 jo yhdeksännessä NHL-ottelussaan.

Montrealin Jesperi Kotkaniemi on tulokaspörssin seitsemäs pistein 9+10=19.

Lue myös:

    Uusimmat