Mainos

Jerusalemissa verisiä yhteenottoja

Ainakin yhdeksän ihmistä sai surmansa tänään väkivaltaisissa yhteenotoissa Jerusalemissa ja eri puolilla Jordanjoen länsirantaa.

Israelin panssarijoukot surmasivat neljä palestiinalaista poliisia ja yhden siviilin Jeninin kaupungissa Länsirannan pohjoisosassa. Jerusalemissa Israelin poliisijoukot ottivat yhteen palestiinalaisten kanssa surmaten yhden palestiinalaisen ja haavoittaen useita muita. Betlehemissä israelilaisjoukot ampuivat kuoliaaksi palestiinalaisen miehen, ja palestiinalaisten Kiryat Arban lähellä aamupäivällä tekemä hyökkäys vaati iltapäivällä jo toisen israelilaisuhrin.

Jeninin kaupungin kuvernööri Zuheir Manasra kertoi, että Israelin panssarijoukot olivat tulittaneet palestiinalaisten tarkastuspistettä Jeninin laitamilla surmaten neljä palestiinalaista poliisia ja yhden siviilin. Hyökkäys tapahtui kuvernöörin mukaan ilman mitään ennakkovaroitusta.

Yhteenottoja lähellä Al Aksaa

Jerusalemissa väkivaltaisuudet puhkesivat perjantairukousten jälkeen vanhassa kaupungissa lähellä Al Aksan moskeijaa. Uutistoimisto AFP:n mukaan neljä palestiinalaista haavoittui tulituksessa. Yksi heistä - 16-vuotias nuorukainen - sai kuolettavia vammoja poliisin luodeista. Poliisi ilmoitti käyttäneensä kumivaippaisia luoteja ja tainnutuskranaatteja kiviä heitteleviä palestiinalaisia vastaan.

Palestiinalaiset ovat julistaneet muslimien rukouspäivän perjantain "vihan päiväksi" Israelin miehitystä

Al Aksan moskeija

vastaan. Tänä perjantaina palestiinalaiset viettivät myös vuonna 1987 alkaneen ensimmäisen kansannousun eli intifadan vuosipäivää. Jerusalemin vanhassa kaupungissa oli noin 3 000 israelilaispoliisia valvomassa järjestystä perjantairukouksen päättymisen aikaan.

Israelilainen nainen sai surmansa ja kaksi muuta israelilaista haavoittui aiemmin perjantaina Kiryat Arban siirtokunnan lähistöllä Länsirannalla palestiinalaisten pyssymiesten tulittaessa heidän autoaan. Autoa kuljettaneen israelilaismiehen kerrottiin myöhemmin menehtyneen vammoihinsa. Myös Ramallahissa ja Hebronissa käytiin tulitaisteluja israelilaisten ja palestiinalaisten välillä.

Siirtokuntalaiset vaarassa

Palestiinalaisten keskushallinnon edustaja Hassan Asfour sanoi, että israelilaiset siirtokuntalaiset eivät ole turvassa niin kauan kun Israel jatkaa miehitystään Länsirannalla ja Gazassa. Asfour sanoi, että palestiinalaiset näkevät juutalaisten siirtokunnat ja niiden asukkaat israelilaismiehityksen olennaisina osina, koska monet siirtokuntalaisista ovat aseistautuneita.
-Siirtokuntien tarkoituksena on vakiinnuttaa Israelin miehitys, Asfour sanoi uutistoimisto Reutersin haastattelussa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.