Mainos

Jerusalemin ampumavälikohtauksessa kuoli kaksi poliisia ja kolme hyökkääjää

Kaksi israelilaista poliisia on kuollut tänään ampumisessa Jerusalemissa lähellä Temppelivuorta. Surmansa saivat myös kolme asemiestä, jotka avasivat tulen poliiseja kohti Jerusalemin vanhassakaupungissa.

Hyökkäyksen pelättiin kiristävän jännitteitä Israelin ja palestiinalaisten välillä.

Hyökkääjät olivat poliisin mukaan arabitaustaisia Israelin kansalaisia. Kaksi poliisia kuoli vammoihinsa sairaalassa. Ampumisessa myös haavoittui kolmas poliisi.

Asemiehet pakenivat kohti Temppelivuorta. Israelin turvallisuusjoukot vaihtoivat laukauksia miesten kanssa, ja tilanne päättyi asemiesten kuolemaan.

Poliisi sulki Temppelivuoren alueen, ja al-Aqsan moskeijan perjantain rukoushetket peruttiin. Jerusalemin suurmufti Muhammad Ahmad Hussein tuomitsi moskeijan sulkemisen. Pian tämän jälkeen hänet pidätettiin, mutta vapautettiin kuulustelujen jälkeen.

Temppelivuorella sijaitsevat muun muassa Kalliomoskeija ja al-Aqsan moskeija. Alue on juutalaisuuden pyhin paikka ja islamin kolmanneksi pyhin.

Alueella tapahtuu säännöllisesti yhteenottoja, mutta nyt tapahtunutta veritekoa luonnehdittiin yhdeksi viime vuosien vakavimmista.

Abbas tuomitsi, Hamas ymmärsi

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas ja Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu puhuivat puhelimessa tapahtuman jälkeen. Uutistoimisto WAFA luonnehti puhelua kumpaakin osapuolta rauhoittelevaksi eleeksi.

Abbas tuomitsi pyhällä kohteella tehdyn iskun. Abbas on toistuvasti pyytänyt, että Israelin miehitystä vastustetaan väkivallattomasti, mutta on harvoin tuominnut iskut.

Gazan kaistaa hallinnoiva Hamas-järjestö kutsui hyökkäystä "luonnolliseksi reaktioksi sionistista terrorismia ja al-Aqsan moskeijan häpäisemistä kohtaan."

Israelin julkisen turvallisuuden ministeri Gilad Erdan sanoi, että hyökkäys oli äärimmäisen vakava tapaus, joka ylitti kaikki punaiset viivat.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoi pelkäävänsä, että hyökkäys saattaa johtaa uusiin väkivallantekoihin ja kehotti osapuolia välttämästä tilanteen lietsomista.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.