Mainos

Jere Lehtinen mukaan IIHF:n kunniagalleriaan – video: tunteet ottivat vallan kiitospuheen keskellä

5:25

Suomalainen jääkiekkolegenda Jere Lehtinen valittiin mukaan kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kunniagalleriaan tänä vuonna. Valintoihin lyötiin virallinen leima sunnuntaina Kööpenhaminassa.

Lehtinen oli ensimmäinen pelaaja ja henkilö, joka nousi lavalle tämän vuoden valintojen osalta.

Tilaisuuden juontaja, kanadalaiselta TSN-kanavalta tuttu selostaja Gord Miller muisteli alkuun keskustelutuokiota, jonka hän oli käynyt Lehtisen entisen valmentajan Ken Hitchcockin kanssa.

– Ei ole olemassa täydellistä jääkiekonpelaajaa, vai onko? Hitchcock puhui siitä, että hänen mielestään Lehtinen oli sellainen. Aina kun Jere oli jäällä, kaikki oli balanssissa. Jos joku pelasi kehnosti, ei tarvinnut kuin laittaa Jere samaan ketjuun ja tämä pelaaja löysi taas oman pelinsä. Ainoa ongelma oli se, että Jere tiesi niin hyvin mitä pitää tehdä, ettei häntä voinut valmentaa, Miller naureskeli, välittäen Hitchcockin puheita gaalayleisölle.

Tämän jälkeen Lehtinen asteli lavalle. Nykyään Leijonien GM:nä toimiva Lehtinen muisteli sitä, miten kansainväliset turnaukset, MM-kisat ja olympialaiset auttoivat häntä NHL-unelman tavoittelussa.

– Niiden kautta olin täysin valmis lähtemään Pohjois-Amerikkaan. Ylipäätänsä oli mahtavaa edustaa ja pelata eri turnauksissa Suomen paidassa, Lehtinen sanoi.

Puheessaan Lehtinen kääntyi perheensä puoleen.

– Haluan kiittää vanhempiani, jotka ovat auttaneet ja ajaneet minua eteenpäin.

Tässä kohtaa Lehtinen oli tunteiden vallassa.

– Sori, anteeksi, Lehtinen pysähtyi puheen keskellä.

Kiitokset lähtivät myös veljen, vaimon ja lasten suuntaan.

– Ilman teidän tukea tämä ei olisi ollut mahdollista. Rakastan teitä, kiitos, Lehtinen sanoi tunteikkaana.

Kunniagalleriaan valittiin myös muun muassa ruotsalainen Daniel Alfredsson, yhdysvaltalainen Chris Chelios ja kanadalainen Rob Blake.

3:13

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.