Kimmo Timoselle upea kunnianosoitus MM-kotikisoissa – pojan vanha kirje sai kiekkosankarin liikuttumaan kyyneliin

Komean uran NHL:ssä ja Suomen maajoukkueessa pelannut puolustaja Kimmo Timonen otettiin osaksi Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kunniagalleriaa Tampereella MM-finaalipäivänä pidetyssä seremoniassa.

Seitsemät MM-kisat ja viidet olympialaiset urallaan pelannut Timonen hyväksyttiin IIHF:n Hall of Famen jäseneksi yhdessä sveitsiläisten virkaveljiensä Mathias Segerin ja Mark Streitin sekä kiekkovaikuttajista korealaisen Mong-Won Chungin ja hollantilaisen kiekon ikonin Ron Bertelingin kanssa.

Timonen mainitsi kiitospuheessaan useita uraansa vaikuttaneita henkilöitä, mutta eniten hänet sai liikuttamaan lukemansa kirje, jonka hänen poikansa Samuel Timonen oli kirjoittanut isälleen 10-vuotiaana.

– Rakastan isääni, koska hän on työteliäs ja kunnioittava. On valitettavaa, että hän on paljon pois kotoa kiekkomatkoilla. Yhtenä vuonna häneltä jäivät syntymäpäiväni väliin, koska hän oli matkalla, ja kerran hänen piti lähteä joulun jälkeisenä päivänä, mutta yleensä hän on kotona, ja tykkään pelata hänen kanssaan, kun minulla on siihen mahdollisuus, Timonen luki.

Katso videolta Kimmo Timosen koko kiitospuhe Tampereen seremoniassa.

Lue myös:

    Uusimmat