Mainos

Jennin ja Tuomaksen tarina: "Se on nyt selvää, että biologista lasta me emme voi saada"

7:50

Aina asiat eivät mene suunnitelmien mukaan ja esimerkiksi haaveet perheen perustamisesta voivat tyssätä lapsettomuusepäilyihin. 

Vaikka lapsettomuuden hoitokeinot ovat kehittyneet vuosien saatossa ja moni pariskunta saa hedelmöityshoidoista kaipaamaansa apua, joutuvat toiset hyväksymään sen, että perheeseen ei tule koskaan kuulumaan biologisesti omaa lasta. Huomenta Suomessa tarinansa kertoivat tamperelaiset Jenni ja Tuomas.

"Nyt ei kaikki ole ihan niin kuin pitäisi"

Vuodesta 2010 lähtien omasta lapsesta haaveilleet Jenni ja Tuomas Huhtala ovat joutuneet kohtaamaan elämässään lapsettomuuden. Huomenta Suomessa vieraillut pariskunta kertoi avoimesti oman tarinansa. Pariskunta oli ryhtynyt yrittämään lasta perinteisin keinoin. Jenni ei kuitenkaan yrityksistä huolimatta tullut raskaaksi.

– Meille tuli aika nopeasti eteen se, että nyt ei kaikki ole ihan niin kuin pitäisi ja että tämä ei etene toivotusti. Suhteellisen nopeasti aloimme sitten miettimään, että mitäs nyt. Lähdimme sitten ottamaan selvää, miten tilannetta voisi avittaa, Tuomas Huhtala kertoo Huomenta Suomessa.

Pariskunta hakeutui hedelmöityshoitoihin kunnalliselle puolelle. Kaiken kaikkiaan hoidot veivät aikaa kolme vuotta.

– Tällä hetkellä olemme sellaisessa välivaiheessa. Se on meille nyt selvää, että biologista lasta me emme tule koskaan saamaan. Se suru on käyty läpi ja hyväksytty, Jenni toteaa.

Erityisen tärkeäksi tueksi vaikean asian hyväksymisen kynnykselle pariskunnalle on osoittautunut vertaistuki, jota he ovat saaneet Simpukka ry:stä. Yhdistys tarjoaa lapsettomuudesta kärsiville monipuolisesti vertaistukea eri puolilla Suomea sekä verkossa.

– Jotenkin meillä se lapsitoive jollain lailla kuitenkin elää, Jenni huokaa.

– Olemme valinneet sen, että haluamme tästä selvitä ja mennä eteenpäin – jotenkin sitten ehkä vähän vahvempina, Jenni kertoo.

8:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.