Jenni on maailman vanhin alastonmalli − katso kuva!

Britanniassa asuva Jenni Pope on hyvin epätavallinen nainen. Huhtikuun 3. päivä 1938 syntynyt Pope elää päällisin puolin tavallista elämää siinä missä naapurustonsa muutkin ihmiset. Hänellä on kuitenkin salaisuus, josta tietävät vain harvat ja valitut. Jenni on Britannian, ja todennäköisesti koko maailmankin, vanhin alastonmalli.

– Minusta on hauskaa vanhentua epäarvokkaasti. Olen ylpeä siitä, etten ole aivan tavallinen eläkeläinen. Perinteiseksi minua ei ainakaan voi kutsua, Jenni Pope kertoo Rex Print Layoutille.

Muiden mummojen leipoessa pullaa Jenni hankkii lisätuloja eläkkeensä tueksi varsin epätavallisella, joidenkin mielestä jopa epäsovinnaisella, tavalla. Ehdotus malliksi ryhtymisestä tuli hänen ystävältään viitisen vuotta sitten.

– Ystävättäreni Beth näytti minulle paikallislehtemme ilmoituksen, jossa etsittiin "elegantteja naisia" valokuvattavaksi. Minun ei tarvinnut miettiä ehdotusta kovinkaan kauaa, vaan päätin ilmoittautua mukaan.

Jenni on siitä harvinainen nainen, että hän on lähes täysin sujut vartalonsa kanssa. Äidiltä peritty hyvä iho, terveellinen ruokavalio sekä oman itsensä hyväksyntä ovat olleet suuria tekijöitä. Popen mukaan 72-vuotias alastonmalli on loistava esimerkki siitä, kuinka jokaisella on oma käsityksensä siitä mikä on seksikästä.

Pope piti pitkään harrastuksensa salassa ja esiintyi kuvissa "Geraldinena". Lopulta hän kuitenkin päätti lopettaa salailun.

– Olen tarpeeksi vanha päättämään mitä elämälläni teen!

Elegantti rouva

Rex Print Layoutin haastattelussa kerrotaan, että Jennin ensi askel kohta uutta, rohkeaa uravalintaa oli loppujen lopuksi helppo päätös.

Lasten ollessa jo aikuisia hän koki tarvitsevansa jotain uutta elämäänsä. 67-vuotiaana hän tunsi olevansa täysissä sielun ja ruumiin voimissa, liian hyväkuntoinen ja energinen jämähtääkseen jo vuosia kestäneeseen työorientoituneeseen elämään. Tarvittiin jotain todella erilaista.

Jenni oli päätöksensä suhteen kahden vaiheilla niin kauan, kunnes sai tietää kuvauspalkkion, 200 puntaa, maksettavan puhtaana käteen. Pieneksi lisätienestiksi tarkoitettu summa kuulosti huikealta.

– Kun minulle soitettiin ensimmäisistä kuvauksista, olin jännityksestä turta. Olo seurasi minua niin kauan kunnes tapasin valokuvaajani, Tonyn, joka jo ensisilmäyksellä kehui minua etsimäkseen "elegantiksi rouvaksi". Myös palkkion ajatteleminen rohkaisi.

Tämän jälkeen Jenni rentoutui, vaikka ympärillä oli tuntemattoman mieskuvaajan lisäksi kasapäin avustajia katselemassa häntä. Kuvausten aikana puhuttiin muun muassa säästä ja bensiinin hinnoista, tavallisista asioista.

– Olen sitä mieltä, että tuntemattomien edessä riisuuntuminen on helpompaa. Olen päässyt estoistani yli.

Vajaa vuosi ensimmäisten kuvausten jälkeen Jenni sai jälleen puhelinsoiton, tällä kertaa Tonylta itseltään. Aiemmin otetut kuvat olivat menestys, sopisiko jos Jenni osallistuisi myös toisiin kuvauksiin? Palkkiokin luvattiin nostaa 300 puntaan.

– Toisella kerralla olin paljon vapautuneempi, tunsin oloni seksikkäämmäksi ja onnellisemmaksi kuin moniin vuosiin!

Kuvauksista saaduilla palkkiorahoilla Jenni osti uudet kengät ja upean tiaran naimisiin menevälle tyttärelleen Angielle.

– Ilman mallintöitä minulla ei olisi ollut niihin varaa.

Työmoraali äidinperintöä

Jenni Pope on vanhin perheensä kolmesta lapsesta. Jennin ollessa vielä pieni vauva tämän äiti palasi työhönsä mahdollisimman nopeasti. Nainen uskookin saaneensa työtä pelkäämättömän asenteensa sekä tiukan työmoraalin jo äidinmaidossa.

– Niin kauan kuin muistan, olen tehnyt töitä. Joskus kahta tai kolmeakin samaan aikaan, Jenni kertoo Rex Print Layoutin haastattelussa.

Omaa perhettä perustettaessakin työt pyörivät mielessä. Jenni tapasi tulevan aviomiehensä Carlislen jo 18-vuotiaana. Naimisiin pariskunta meni 1959, Jennin ollessa vain 21-vuotias. Liitosta syntyi kaksi tytärtä, Julie ja Angie.

– Heti kun lapset olivat tarpeeksi vanhoja aloittaakseen koulun, sain töitä erään lähellä sijaitsevan koulun rehtorin sihteerinä.

Lopulta Jenni eteni hallintovirkailijaksi kouluja valvovaan virastoon.

– Se oli muiden ihmisten silmissä todella kunnioitettu työ. Olin todella ylpeä saavutuksistani.

Jenni erosi miehestään vuonna 1982, 24 avioliittovuoden jälkeen. Hän oli tuolloin 44-vuotias.

Yhtäkkiä koittaneeseen sinkkuelämään ja yksinoloon Jenni sopeutui parhaaksi näkemällään tavalla; hukuttautumalla töihin. Hän otti paikan vedonvälittäjänä vastaan entisen työnsä lisäksi. Se ei kuitenkaan poistanut tietynlaista läheisyydenkaipuuta.

– Mahdollisuus treffeillä käymiseen oli, mutta nautin sen sijaan satunnaisesta golfkierroksesta tai tennispelistä.

– Totta kai ikävöin romantiikkaa, seksiäkin, mutta keskityin olemaan onnellinen siitä mitä minulla jo oli: työ ja lapseni.

Studio55/Fiia Jokinen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja