Jenni Kokander huvittui Viron Putouksen yhtäläisyyksistä: Kuin katsoisi dubattua ohjelmaa!

Jenni Kokander bongasi Viron Putouksesta tuttuja elementtejä.

Viron Putous käynnistyi maassa eilen torstaina. Suomen Putousta kahdella viimeisimmällä kaudella tähdittänyt Jenni Kokander on ehtinyt jo silmäillä ohjelmasta julkaistuja trailereita.

Kun takana on kaksi kautta itse näyteltyä Putousta, tuntuu saman ohjelman näkeminen muiden tekemänä hassulta.

– Näyttää hauskalta, mutta myös tosi oudolta! Ihan kuin katsoisi dubattua tai animoitua ohjelmaa. Tuli outo tunne, kun on itse katsonut sitä niin kauan sisältä päin. Viron kieli kuulostaa tosi hauskalta, Kokander naurahtaa.

Vaikka kyseessä on sama formaatti, mukana oli yllättävänkin paljon tuttua. 

– Olihan siinä paljonkin tunnistettavia elementtejä – esimerkiksi trailerissa nähty ravintolasketsi, jossa tietyn sanan sanominen tuo paikalle sombrerobändin. Esitimme saman sketsin toissa kaudella ihan ensimmäisessä Putous-lähetyksessämme, siksi muistankin sen niin hyvin, Kokander kertoo.

Esimakua Viron Putouksesta.

Sketsihahmoista Kokander on nähnyt vasta valokuvat, mutta hahmojen ulkonäkö vaikuttaa lupaavalta.

– Yksi hahmoista on aivan Kissi Vähä-Hiilarin siskon oloinen. Mutta myös toinen, viiksekäs hippihahmo, toi mieleeni tutun hahmon – Rontgoteus Hittavaisen.

Suomessa Putous on pitänyt suosionsa jo seitsemän vuotta. Kokander uskoo Putouksen kaltaisen huumorin uppoavan myös virolaiseen yleisöön.

– Mielestäni Putouksen edustama huumori on globaalia, se toimii kaikkialla. Se on kansanhuumoria, jossa on kuitenkin pieni hipaisu poliittista ja brittihuumorin hajua. Tärkeintä on ajankohtaisuus ja tunnistettavat hahmot.

Nähtäväksi jää, tullaanko Viron Putouksessa naljailemaan Suomelle. Suomen Putouksessa Viro on saanut osansa leukailusta jo monena vuotena: Jukka Rasilan hahmo vuonna 2013 oli virolainen supersankari Hänman.

Tuoreimmilla kausilla Putouksessa on lisäksi nähty sketsi, jossa kurkistettiin virolaiseen ohjelmatoimistoon, jonka esiintyjät olivat kaikkea muuta kuin aitoja.

Lue myös:

    Uusimmat