Jenni Haukio vetoaa lopettamisuhassa olevan karhuemon puolesta: "Voisiko armo käydä oikeudesta?"

Viisihenkisen karhuperheen kohtalo huolettaa Mäntyniemessäkin.

Tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio vetoaa poliisiin, jotta pienpetorauta jalassaan kulkevaa karhua voitaisiin yrittää vielä pelastaa.

Kyse on Joensuun Enossa liikkuneesta viisihenkisestä karhuperheestä, jonka emo oli loukkaantunut saatuaan pienpetoraudan tassuunsa. Emo on määrätty lopetettavaksi.

– Voisiko armo käydä oikeudesta? Mitä menetetään siinä, jos emokarhun auttajille annettaisiin mahdollisuus? Haukio kirjoittaa Twitterissä.

Haukio on jakanut eläinfilosofi Elisa Aaltolan tviitin, jossa Aaltola ihmettelee, miksi poliisi antaa emokarhulle tappoluvan. Hänen mukaansa pelastustiimi nukutuskivääreineen olivat viittä vaille valmiita poistamaan raudat.

Aaltolan mukaan orvoiksi jäävillä pennuilla on vain hyvin pieni selviytymismahdollisuus luonnossa.

– Talviuni vaatii energiatankkausta ja pesän rakennus opettelua, jotka molemmat ilman emoa varsin vaikeita. Onko poikasten nääntyminen mielestänne kannatettava asia? hän kirjoittaa.

Poliisi tiedotti elokuun alussa, että emon nukuttamiseen ei ole pystytty, sillä sitä ei ole saatu houkuteltua sille viritettyyn häkkiin. Pentujen osalta suunnitelmana oli silloin pyrkiä sijoittamaan karhunpennut johonkin villieläintarhaan, tai lopettaa, jos sijoittaminen ei onnistu.

Kuusamon suurpetokeskuksen karhuhoitaja Sulo Karjalainenarvioi MTV Uutisille jo elokuun alussa, että viime talvena syntyneet pennut pärjäävät omillaan.

– Niitä ihan suotta otetaan mihinkään vankeuteen, Karjalainen kertoi.

Yle kertoi eilen, että pennut aiotaankin säilyttää hengissä juuri selviytymismahdollisuuksien paranemisen vuoksi, mutta emoa koskee edelleen lopettamismääräys. Ylen mukaan emoa pidetään vaarallisena ihmiselle.

Haukion vetoomuksesta aiemmin uutisoi Ilta-Sanomat.

Katso myös video: Aina-karhu kävi Sulo Karjalaisen kanssa marjametsällä: "No nyt on energiaa"

Aina-karhu kävi Sulo Karjalaisen kanssa marjametsällä:"No nyt on energiaa" 1:40


Lue myös:

    Uusimmat