Jenkkivalmistajan "Super Cruise" -toiminto ei ollutkaan niin super – menee pois päältä auringonvalosta

Ford Explorer saapuu Eurooppaan 2:25
Tältä näyttää Eurooppaan saapuva Ford Explorer.

Perinteikäs yhdysvaltalainen autovalmistaja Cadillac on joutunut palaamaan piirustuspöydän ääreen parantaakseen kuljettajaa avustavien järjestelmien toimintaa.

Cadillacin uusissa malleissa on Super Cruiseksi kutsuttu toiminto, joka on vastaavanlainen mukautuvan vakionopeudensäätimen ja kaistavahdin yhdistelmä kuin monilla muillakin merkeillä. Cadillacin järjestelmä ei kuitenkaan vaadi kuljettajaa pitämään käsiään ratissa.

Käytännössä toiminto mahdollistaa auton ohjata itseään ilman, että kuljettajan tarvitsee tehdä muuta kuin istua paikoillaan ja pitää huomionsa liikenteessä.

Cadillacin tapauksessa tämä muun muassa CT6- ja CT8-malleista löytyvä toiminto ei kuitenkaan toimi suunnitellusti hyvin aurinkoisissa olosuhteissa.

Järjestelmä on varustettu kuljettajaa tarkkailevalla kameralla, mutta suora auringonvalo voi sekoittaa kameran toimintaa niin pahasti, että järjestelmä saattaa kytkeytyä pois päältä kesken ajon.

Cadillacin mukaan sillä on suunnitteilla toimintavarmemmilla kameroilla varustettu versio järjestelmästä, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa, ovatko nykyistenkin autojen omistajat oikeutettuja saamaan autoihinsa uudet kamerat.

Lähde: CarBuzz

Lue myös:

    Uusimmat