Jenkkitähti tyrmäsi Norjan hirmukiiturin mahtisuorituksella – "Vihaan tätä"

Rai Benjamin voitti Karsten Warholmin 400 metrin aitojen Timanttiliigan finaalissa 1:31
Rai Benjamin kukisti Karsten Warholmin hurjalla loppusuoran vedollaan Eugenessa.

Yhdysvaltojen Rai Benjamin kukisti Norjan Karsten Warholmin 400 metrin aidoissa Timanttiliigan finaalissa huippuajalla 46,39.

Benjamin esitti karmean loppukirin ja ohitti kovaa aloittaneen norjalaisen vasta viimeisen aidan jälkeen. Benjaminin aika 46,39 on uusi Timanttiliigan ennätys. Samalla Benjamin kiilasi Warholmin ohi maailman tämän kauden tilastokärkeen. Norjalaisen aika Eugenessa oli 46,53.

– Vihaan tätä. Vihaan tätä todella paljon. Tämä ärsyttää, Warholm totesi NRK:lle tappionsa jälkeen.

Norjalainen johti koko matkan, ja loppusuoralle tultaessa voitto näytti jo varmalta. Viimeiselle aidalle hän joutui kuitenkin sipsuttelemaan hieman, ja Benjamin pyyhälsi ohi komealla askeleella.

– Tulin tänne voittamaan. Matka on ollut pitkä kauden päätteeksi. Kasasin itsestäni niin paljon kuin pystyin, ja aika on enemmän kuin odotettu. Samaan aikaan Rai ylitti kykynsä, Warholm sanaili.

Katso Warholmin ja Benjaminin välinen hurja kaksintaistelu pääkuvan videolta.

Rai Benajmin kertoi, mitä hän muutti juoksussaan Budapestin MM-finaalin jälkeen.

– Palasin vanhaan kisasuunnitelmaan, sillä se tuntuu mukavammalta. Ei mennyt täysin, niin kuin suunnittelin. Takasuoralla päästin hänet (Warholmin) hieman karkuun, mutta luotin loppusuoraan, koska tiesin että olen siinä vahva, Benjamin kommentoi Timanttiliigan haastattelussa.

Benjamin pääsi juoksemaan kotiyleisön edessä Eugenessa.

– Oli mahtavaa, hienoa juosta täällä. Minulla oli kotikenttäetu, ja kun fanit ovat puolellasi, tuntuu upealta.

Norjan Warholm oli kuitenkin tyytyväinen juoksuun ja aikaansa, vaikka Benjamin ehtikin edelle. Kokonaisuudessaan kausi oli onnistunut.

– Kausi on ollut fantastinen. Kultaa MM-kisoissa, mikä oli iso tavoite, Warholm puhisi hengästyneenä Timanttiliigan haastattelussa.

Tappio ei ollut suinkaan ensimmäinen Warholmille tällä kaudella. Budapestin MM-kultajuoksun jälkeen hän hävisi Zürichin Timanttiliigassa Kyron McMasterille kolmella sadasosalla. Silloin voittoaika oli lähes sekunnin Eugenen voittoaikaa hitaampi, 47,27.

Maailman kaikkien aikojen tilastossa Benjaminin noteeraus sijoittuu neljänneksi. Hänen oma ennätyksensä on Tokiossa juostu 46,17. Maailmanennätystä pitää hallussaan Warholm ajalla 45,94.

 

Lue myös:

    Uusimmat