Mainos

Jenkkimuusikon tutkintavankeus puhuttaa maailmalla – tähdet vaativat pahoinpitelystä syytettyä artistia vapaaksi

Asap Rockyn manageri on pistänyt vireille adressin, joka vaatii artistin vapauttamista "epäinhimillisistä oloista".

Yhdysvaltalaista hiphop-artisti Asap Rockya epäillään vakavasta pahoinpitelystä. Tapaus tapahtui Tukholmassa sunnuntaina 30. kesäkuuta. Seuraavana keskiviikkona viranomaiset pidättivät artistin, joka oli ennen pidätystään esiintynyt Smash hip hop -festivaaleilla. 

Artisti on tällä hetkellä tutkintavankeudessa, eivätkä kaikki ole tilanteeseen tyytyväisiä. Huolimatta TMZ-sivuston julkaisemasta videosta jolla raju yhteenotto näkyy, osa ihmisistä pitää räppärin tutkintavankeutta perusteettomana. 

Jo pelkästään tässä olisi sopan aineksia riittävästi, mutta edellä mainittu TMZ-sivusto julkaisi myös uutisen, jossa se väitti Kronobergin vankilan pitävän muusikkoa epäinhimillisissä oloissa. Vankila on kiistänyt väitteet, joiden mukaan esimerkiksi vankilassa saatava ruotsalainen hanavesi olisi juomakelvotonta.

Saaga sai vielä jatkoa, kun rap-artistin manageri laittoi vireille adressin, joka vaatii "oikeutta Rockylle". Oheen syntyi kampanjointikuva sekä hashtag #justiceforrocky, jonka ohessa vaaditaan artistin vapauttamista.

Artistin vapauttamista ovat vaatineet myös useat  viihdeteollisuudesta tutut henkilöt. Mukana kampanjoimassa ovat esimerkiksi rap-artisti Juicy-J, Post Malone, Shawn Mendez, näyttelijä Jada Pinkett Smith, huippumalli Cara Delevingne, näyttelijä Jaden Smith ja Justin Bieber.

Rap-artistit Tyler, the Creator ja Schoolboy Q ovat myös ilmoittaneet, etteivät enää jatkossa vieraile länsinaapurissamme. Asap Rocky on tutkintavankeudessa näillä näkymin ainakin 19. heinäkuuta saakka.

Asap Rockyn on määrä esiintyä elokuussa myös Blockfest-tapahtumassa Tampereella. Kyseinen festivaali on myös jakanut Instagram-tilillään julkaisun, jossa se vaatii oikeutta artistille.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja