Uutissivusto esitti hurjia väitteitä Ruotsissa vangitun Asap Rockyn kohtelusta – ruotsalaisvankila kiistää: "Hänellä ei ole mitään rajoituksia"

Kronobergin vankilanjohtajan mukaan vankilasta on annettu väärä kuva yhdysvaltalaismediassa.

Yhdysvaltalainen rap-artisti Asap Rocky pidätettiin Tukholmassa viime viikolla. Katutappeluun osallistunutta miestä epäillään pahoinpitelystä. Rockya pidetään tällä hetkellä Kronobergin vankilassa.

Uutissivusto TMZ julkaisi tällä viikolla artikkelin, jossa väitetään, että Rockya pidetään epäinhimillisissä oloissa. TMZ:n lähteiden mukaan vankila on likainen ja täynnä tauteja, Rocky joutuu nukkumaan joogamatolla ilman peittoa ja on saanut syödäkseen vain omenan päivässä, sillä vankilan ruoka on syömäkelvotonta ja vesi likaista.

Kaiken lisäksi viereisessä sellissä kerrotaan olevan mielenterveysongelmista kärsivä vanki, joka heittelee ulosteita ympäriinsä.

Kronobergin vankilanjohtaja Fredrik Wallin kiistää TMZ:n väitteet.

– Voimme kiistää tuon kuvan Kronobergin vankilasta, joka TMZ:n jutussa annetaan, Wallin sanoo Aftonbladetille antamassaan lausunnossa.

– Esimerkiksi henkilökunta ja vangit juovat samaa hanavettä.

Aftonbladetin selvityksen mukaan vankilassa tarjoillaan aivan tavallista ruokaa. Ruokalistalta löytyy esimerkiksi pastaa ja pastakastiketta, stroganoffia riisin kera sekä pinaattikeittoa ja raparperipiirakkaa.

Rockyn asianajaja Henrik Olsson Lilja arvelee räppärin tyytyneen pelkkään omenaan, koska ei ole ollut nälkäinen.

– Se on tavallinen vankila, joten on selvää, että siellä on ruokaa, hän toteaa SVT-sivustolla.

TMZ:n mukaan vankila on rikkonut diplomaattisia suhteita koskevaa Wienin yleissopimusta ja estänyt Rockya tapaamasta Yhdysvaltain konsulaatin viranomaista. Olsson Liljan mukaan tämä ei pidä paikkaansa.

– Hänellä ei ole mitään rajoituksia, hän saa tavata kenet haluaa. Ongelma on, että se vie tietyn ajan, Olsson Lilja sanoo.

Aftonbladetin mukaan vangit eivät joudu nukkumaan lattialla, vaan jokaisella on oma huone, johon kuuluu sänky, pöytä, tuoli, penkki ja kirjahylly. Selleissä on myös lavuaari, mutta vessat sijaitsevat käytävällä.

Lähteet: TMZ, Aftonbladet, SVT

Lue myös:

    Uusimmat