Jenkkejä varoitellaan: Älä pysäköi tätä sähköautoa lähelle muita ajoneuvoja tai rakennuksia

Tässä on uusi Chevrolet Bolt -sähköauto 1:47
Tältä näyttää vuosimallin 2022 Chevrolet Bolt -sähköauto, joka on myös osallisena laajassa takaisinkutsussa Yhdysvalloissa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan autojätti General Motorsin valmistaman sähköauton ongelmat ovat luultua suurempia. Valmistaja varoittaa pysäköimästä ongelma-autoja liian lähelle muita ajoneuvoja tai rakennuksia.

Kerroimme elokuussa yhdysvaltalaisviranomaisten varoituksesta, joka koski Chevroletin Bolt-sähköauton lataamista ja latauksen jälkeen tapahtuvaa pysäköintiä.

Tuolloin General Motors ja Yhdysvaltain liikenneturvallisuusviranomaiset kehottivat, ettei takaisinkutsuttuja Bolteja ladattaisi sisätiloissa ainakaan yön yli, ja että ladatut autot pysäköitäisiin lataamisen jälkeen ulos.

General Motors kertoi elokuussa kutusvansa takaisin 79 000 Boltia tulipaloriskin vuoksi. Sen tiedossa oli kymmenen tapausta, jossa auton akusto oli syttynyt palamaan.

GM on antanut nyt uuden ohjeistuksen, joka on edellistäkin tiukempi: Bolteja ei nimittäin tulisi tällä hetkellä pysäköidä 15 metriä lähemmäs muita autoja, eikä esimerkiksi rakennusten viereen.

General Motors on arvioinut korjausten kustannuksiksi yhteensä 1,5 miljardia euroa. Se aikoo hakea korvauksia akkuvalmistaja LG:ltä.

Yhteensä akut ovat menossa vaihtoon jo lähes 150 000 Boltista. General Motors ilmoitti, ettei auton tuotantoa tulla jatkamaan ennen kuin ongelmat on korjattu.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat