Jättiyllätys! Saara Aalto edustaa Suomea Euroviisuissa – UMK:ssa valitaan vain edustuskappale

Uuden Musiikin Kilpailun lehdistötilaisuus järjestettiin tänään.

Uuden Musiikin Kilpailun (UMK) voittoa ei tavoittele tänä syksynä useita artisteja. Kilpailun järjestävä Yleisradio on valinnut jo Suomen euroviisuedustajaksi laulaja Saara Aallon.

Aalto esittää UMK:ssa kolme kappaletta, joista katsojat ja kansainväliset raadit valitsevat 3. maaliskuuta 2018 Espoon Metro-areenalla Suomen kilpailukappaleen.

Laulaja uskoo, että matkasta tulee huikea kokemus siitä riippumatta, mitä kisassa tapahtuu.

– Tietenkin lähdetään sillä asenteella, että Euroviisut voi voittaa – tai tulla toiseksi! Siinähän minä onnistun aina, siitä ei ole epäilystäkään, Aalto toteaa tiedotteessa.

Saara Aalto on tavoitellut euroviisuehdokkuutta kahdesti aiemmin: vuosina 2011 ja 2016 hän sijoittui karsinnoissa juurikin toiseksi. Vastikään uuden kansainvälisen levytyssopimuksen solminut Aalto edustaa Suomea Euroviisuissa, jotka järjestetään toukokuussa 2018 Portugalissa.

Kolme kilpailevaa kappaletta ja niiden musiikkivideot julkaistaan ensi keväänä. Aallon mukaan jokaiseen luodaan näyttävä lavashow.

– Ei ole ollenkaan sellaista "kunhan nyt vähän jotain" -meininkiä, vaan kaikki tehdään täysillä ja hyvällä tavalla mietitysti. Tämä tulee olemaan aivan sairaan hieno juttu koko Suomelle! Minulla on vahva suomalainen ja kansainvälinen tiimi takana ja saadaan asiat isosti tehtyä, Aalto lisää.

Aallon uskotaan olevan Suomen valttikortti

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Suomen euroviisuedustajaksi on valittu suoraan vain yksi artisti.

– Kuka Euroviisuissa pärjää ja miten finaaliin päästään on monen tekijän summa, kuten viisuhistoria on osoittanut. Uskomme, että meillä on nyt käsissämme menestysreseptin ainekset, sanoo UMK:n tuottaja Anssi Autio.

Hän uskoo, että valovoimainen ja kansainvälistä uraa luonut Aalto on Suomen valttikortti viisumenestykseen.

– Laitamme nyt kaikki panostukset siihen, että meillä on kolme loistavaa kappaletta ja show’ta, joista paras nähdään toukokuussa Lissabonissa, Autio lisää.

Viime keväänä Suomea edusti Ukrainan Kiovassa pidetyissä Euroviisuissa Norma John kappaleella Blackbird. Euroviisut voitti Portugalin edustaja  Salvador Sobral.

Katso alla Saara Aallon haastattelu Peter Nymanin ohjelmassa syyskuulta 2017.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja