Jättivarastot kasvomaskeja ja hurjat poistomyynnit? Kauppaketjuista toppuutellaan – tämä on todellinen tilanne

0:41
Ovatko kasvomaskit tulleet jäädäkseen?

Kysyimme kolmelta päivittäistavarakauppaketjulta, myydäänkö kaikki kasvomaskit uusien suositusten alla nyt halvalla pois.

Kasvomaskit tulivat koronapandemian myötä osaksi monen arkea ja kauppojen valikoimia. Viime aikoina niitä on kuitenkin nähty myynnissä jopa alennuksella. Kysyimme kolmelta päivittäistavarakauppaketjulta, myydäänkö kasvomaskeja nyt halvalla pois. Entä pelottaako, että varastoihin jää lojumaan laatikkokaupalla maskeja?

Vastaukset on saatu ennen tämän päivän STM:n ja THL:n infotilaisuutta koskien uusia maskisuosituksia. Uusien suositusten mukaan ihmisten oman harkinnan osuus maskin käytön suhteen kasvaa, mutta esimerkiksi julkisessa liikenteessä sekä julkisissa sisätiloissa maskia suositellaan edelleen. Katso tarkemmat tiedot uudesta linjauksesta täältä.

K-ryhmä: Tällä hetkellä ei aihetta laajoille poistomyynneille

Keskon myynnistä ja omista brändeistä vastaava johtaja Tuuli Luoma kertoi vielä keskiviikkona, että K-ryhmän kohdalla maskien varastotilanne on tämänhetkiseen kysyntään nähden hyvä. K-ryhmässä ollaan varauduttu vastaamaan maskien kysyntään niin kauan kuin kuluttajilla on maskien käytölle tarvetta.

– Heinäkuun lopussa ja elokuun alussa maskien myynti on ollut nousussa. Nyt myynnit ovat tasaantuneet, ja laskeneet jonkin verran alkusyksyn tasosta.

– Maskien myynti käy edelleen ja tämänhetkisten myyntien perusteella emme ole havainneet tarvetta laajamittaisille alennuskampanjoille.

Luoma kertoo, että maskien hinnoittelussa ja valikoimassa on kauppakohtaista vaihtelua. Kauppakohtaisia alennuksia voi siis olla.

Ennen uuden maskisuosituslinjauksen julkistamista Luoma kertoi uskovansa, että loppuvuoden myynteihin vaikuttaa varmasti paljon se, millainen maskisuosituslinjaus otetaan käyttöön.

– Jos maskisuosituksesta luovutaan, myynti tulee varmasti laskemaan voimakkaasti.

– Olemme kuitenkin varautuneet myös tähän tilanteeseen jo ennakoivasti ja seuraamme tilanteen kehittymistä tarkasti. Tällä hetkellä emme näe aihetta pelolle ja laajamittaisille poistomyynneille.

Lidl: Maskeja menee edelleen tasaisesti kaupaksi

Lidlin osto-osaston johtaja Thomas Heinrichs kertoi eilen, että erilaisia maskeja on hyvin saatavilla. Markkinoita seurataan ja tuotteita hinnoitellaan sen mukaan.

– Kasvomaskien kysyntä on toki jonkin verran laskenut vilkkaimmista korona-ajoista, mutta maskeja myydään edelleen tasaiseen tahtiin.

S-ryhmä: Myynnin uskotaan pienenevän rokotekattavuuden kasvaessa

Myyntipäällikkö Marko Väänänen SOK Marketkaupan ketjuohjauksesta kertoi eilen, että kasvomaskeja on jatkossakin S-ryhmän valikoimissa. Maskien myynnin kehittymistä seurataan kuitenkin tarkasti.

– Uskomme, että maskien myynti jatkuu edelleen, mutta myynnit tulevat pienenemään rokotuskattavuuden kasvaessa.

Väänäsen mukaan S-ryhmällä ei ole suuria varastosaldoja, koska osa maskeista tulee kotimaisilta valmistajilta. Tuontimaskien osalta tilaustarvetta seurataan jatkuvasti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja